-

Propunere: TVA 0 la produsele naturale

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta s-a derulat o nouă emisiune din cadrul campaniei "Trăiește natural, mănâncă tradițional", demarată de Radio România Antena Satelor și susținută de Asociația Pro Consumatori. Detalii:

Robina Cornaciu i-a avut ca invitați în studiol Antena Satelor pe Bibiana Stanciulov - producător al Magiunului de Topoloveni, un produs cu indicație geografică protejată și pe Ionuț Nica - șef al Serviciului Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii.

O propunere interesantă a venit din partea doamnei Bibiana Stanciulov, care a sugerat că tva-ul produselor naturale ar trebui să fie aproape de 0 la sută:

”Ar trebui făcut un demers către Ministerul de Finanțe, pentru că în toată lumea civilizată din Uniunea Europeană, TVA-ul la produsele naturale fără zahăr adăugat, fără conservanți, este între 0 și 2%. Acestea sunt produse care aduc beneficii organisumului, care ajută Ministerul Sănătății să aibă un buget mai mic pentru anumite boli (nr. red.)”.

Ionuț Nica - sefulul Serviciului Industrie Alimentară din cadrul Ministerului Agriculturii a prezentat în cadrul aceleiași emisiuni modul în care Ministerul susține producătorii locali: În sprijinul producătorilor, au exista și există în continuare programe de succes, promovate de către Ministerul Agriculturii, care au reușit să readucă pe mesele românilor produsele românești.

Reprezentantul Ministerului Agriculturii a dat că exemplu programul de susținere a tomatelor, care a fost lansat în 2018 și care este de un real succes, după cum a declarat Ionuț Nica. ”Poate ați văzut mergând prin satele din România, că au apărut foarte multe solarii în care românii cultivă tomate pentru a le vinde concetatenilor”.

Campania "Trăiește natural, mănâncă tradițional", demarată de Radio România Antena Satelor și susținută de Asociația Pro Consumatori continuă, astăzi, cu o nouă emisiune.

De la ora 18.00, în cadrul emisiunii Fermier în România se va disctua despre preparatele tradiționale din carne.

Se va analiza modul de producere , normele europene în vigoare și modul prin care deosebim produsele tradiționale de cele contrafăcute.

Sursa foto: pixabay.com

Citit 576 ori