Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac, deschis şi anul acesta

Hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac este de ani buni un centru de atracţie al iernilor din Făgăraş. Tema construcţiilor unice din gheaţă este, în acest an, Muzica.

Mai mult...

OUG privind situaţia salariilor bugetarilor angajaţi part-time cu venituri mai mici decât contribuţiile

Angajaţii scutiţi de impozit până acum, precum cei din IT şi din cercetare, vor beneficia în continuare de scutiri, dacă angajatorul nu și-a diminuat totalul cheltuielilor de personal faţă de luna precedentă.

Mai mult...

Premierul Viorica Dăncilă, din nou despre formularul 600

Depunerea formularului fiscal cu numărul de cod 600 ridică nemulțumiri și semne de întrebare în rândul populației afectate. Premierul promite găsirea de soluții, până la 1 martie.

Mai mult...

Raed Arafat: 41% din maşinile de intervenție au o vechime mai mare de 30 de ani

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat marţi la Giurgiu că, în România, 41% din maşinile de pompieri pentru intervenţie la incendii au o vechime de peste 30 de ani.

Mai mult...

Guvernul Dăncilă decide azi soarta Formularului 600

În prima şedinţă a Guvernului condus de Viorica Dăncilă, miercuri, 31 ianuarie a.c., va fi discutată o Ordonanţă de Urgenţă privind amânarea depunerii formularului 600 până la sfârşitul lunii martie.

Mai mult...

Elevii şi preşcolarii intră vineri în vacanţa intersemestrială

Elevii şi preşcolarii intră de vineri, după terminarea cursurilor, în vacanţa intersemestrială, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Cursurile semestrului II reîncep luni, 12 februarie.

Mai mult...

Flota de pescuit a României, una dintre cele mai mici din UE

Datele Eurostat arată că, în perioada 2008-2016, flota de pescuit a României s-a redus cu peste două treimi, de la 437 la 147 de vase, iar capacitatea totală s-a redus la jumătate de la 2.000 la 1.000 de tone.

Mai mult...

Un pompier botoșănean participă la ultramaratonul din Mongolia (250 km)

Pompierul campion, Iulian Rotariu, a fost acceptat să participe ca voluntar în competiția din acest an Gobi March, care se va desfășura în Mongolia în perioada 26 iulie- 5 august 2018.

Mai mult...

Moldova, pe primele locuri într-un „top al rușinii” făcut public de Ministrul Educației

Județul Botoșani se află într-un rușinos top al școlilor care au toaletele în curte. În „clasament”, pe primele 4 locuri sunt doar județe din Moldova.

Mai mult...

Bădița Măric expune la Veneția: „Ludic și carnavalesc în universul rural românesc”

Ioan Măric, cel mai cunoscut pictor naiv al românilor, supranumit și „Bădița Chagall”, expune la Veneția. Personajele lui luxuriante își află locul în plin Carnaval!

Mai mult...

Recunoaștere europeană a valorii științifice a Muzeului Etnografic al Transilvaniei

 

Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima instituţie din România care a devenit membru al European Rural History Organisation (EURHO). 

Mai mult...

Crește prețul gazelor la consumatorii casnici, de la 1 octombrie

O veste mai puțin plăcută pentru români: de la 1 octombrie, preţul gazelor pentru consumatorii casnici va creşte cu 6 la sută - a anunţat Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei. Decizia este motivată de faptul că, de la 1 aprilie 2017, preţul gazelor naturale a fost liberalizat, astfel că, în acest moment, consumatorul casnic plăteşte preţul pieţei.

Mai mult...

  • Audio
  • Fonoteca
  • Video
Acum la Antena Satelor
PROGRAM MUZICAL NOCTURN
Urmeaza la Antena Satelor
BUNA DIMINEATA, GOSPODARI!

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Viata la tara

TOP ȘTIRE

Februarie 15, 2018

Ambasadorul Statelor Unite Mexicane, în vizită la Radio România

in Agenda
José Guillermo Ordorica Robles, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Statelor Unite Mexicane în România, a efectuat o vizită la sediul Societăţii Române de Radiodifuziune.

ULTIMELE ŞTIRI

Brâncuşi - Duchamp - Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin

Institutul Cultural Român organizează luni, 19 februarie 2018, de la ora 18.00 evenimentul "Brâncuşi - Duchamp - Marthe, în intimitatea atelierului din Impasse Ronsin", în Sala Mare din Aleea Alexandru nr. 38, Bucureşti.

Pentru că drumul era impracticabil, a cărat o pacientă jumătate de kilometru, până la ambulanță

Șoferul unei Ambulanțe de la Substația Cîmpeni a serviciului județean Alba, care a cărat o pacientă aproape jumătate de kilometru în spate până la mașină, a fost solicitat să dea o notă explicativă.

Aproape 250 de cazuri de Hepatită C, în județul Botoșani

Hepatita C face în continuare victime în județul Botoșani. În scriptele Direcției de Sănătate Publică sunt aproape 250 de bolnavi, însă numărul real ar putea fi mult mai mare, spun reprezentanții DSP.

Vă recomandăm

10 voci de 10
..
Sentinţa în procesul lui Ludovic Orban va fi pronunţată pe 5 martie
Ludovic Orban a fost achitat în primă instanţă, anul trecut, dar DNA a făcut apel şi cere instanţei o pedeapsă de un an de închisoare.
Ambasadorii din UE acreditaţi la Bucureşti vor o întâlnire cu V. Dăncilă
Ambasadorii ţărilor europene acreditaţi la Bucureşti au cerut o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă pentru a discuta pe teme europene şi despre legile justiţiei.
"Investiţiile trebuie sa fie prioritare în execuţia bugetară din acest an"
O analiză făcută de AmCham - Camera de Comerţ Americană în România - arată că doar prin investiţii, creşterea economică se poate transforma în bunăstare.
EFOR-"Buna guvernare este subminată prin clientelism politic şi propagandă"
În fiecare judeţ există 4-5 firme care câştigă în jur de 60-70% din banii alocaţi prin Programul de Dezvoltare Locală, iar acest lucru arată că ele sunt conectate politic.
O firmă turcească a câştigat contractul pentru 400 de autobuze la Bucureşti
Contractul câştigat de compania din Turcia prevede livrarea a 400 de autobuze noi, cu normă de poluare "euro 6", valoarea totală a contractului fiind de 100 de milioane de euro.
PNL va sesiza la CCR modificările la Legea de funcţionare a CCR
Modificările adoptate de Parlament prevăd că un judecator al Curţii Constituţionale nu poate fi urmărit penal, reţinut sau trimis în instanţă fără încuviinţarea colegilor săi.
Timişoara - un nou centru al migraţiei ilegale, scrie un ziar din Germania
Prestigiosul "Welt am Sonntag" citează Poliţia federală din Germania care susţine că în Timişoara migranţii sunt îmbarcaţi în camioane pentru a fi transportaţi în Europa Centrală.
Se încearcă iar modernizarea singurului spărgător de gheaţă al Romaniei
Deşi statul a alocat încă de anul trecut 8 milioane 400 de mii de euro pentru retehnologizarea navei Perseus, unicul spărgător de gheaţă, la prima licitaţie nu s-a prezentat nimeni
Un nou Centru de transfuzii sanguine ar urma să fie construit în Bucureşti
Primăria capitalei a alocat deja terenul pentru această construcţie pentru a cărei realizare ar fi nevoie de o investiţie de 3,5 milioane de euro, a explicat ministrul Sănătăţii.
Cunoscutul compozitor Paul Urmuzescu a încetat din viaţă
Paul Urmuzescu a fost redactor, maestru de sunet şi ilustrator muzical la Radiodifuziunea Română vreme de aproape două decenii.
FSLI, pregătită de proteste
Federaţia Sindicatelor Libere din Învaţământ anunţă că a decis declanşarea acţiunilor de protest, pe fondul scăderii nivelului de trai al angajaţilor din Educaţie.
"Ministrul justiţiei trebuie să facă o evaluare"
Premierul Viorica Dăncilă a precizat luni că ministrul Justiţiei este cel care trebuie să prezinte public o evaluare a activităţii DNA.
Tratarea copiilor cu imunodeficienţe
Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat luni că urmează să intre în ţară 200 de fiole necesare pentru tratarea copiilor cu imunodeficienţe.
"Serviciul de noapte"
Tehnicile inovatoare de tratament şi modalităţile de recuperare a sănătăţii vor fi abordate în ediţia din 13 februarie a "Serviciului de noapte" emisiune difuzată la Radio România.
Poliţia Română caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciului
Poliţia Română caută soluţii pentru asigurarea continuităţii serviciului, după ce s-au semnalat probleme la unele posturi comunale, care nu au permanenţă din lipsă de personal.
Tinerele mame protestează
Transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a dus la diminuarea indemnizaţiei de creştere a copilului, reclamă mamele.
Agenda parlamentară
Înfiinţarea unei comisii speciale de anchetă privind activitatea conducerii Serviciului de Protecţie şi Pază este pe agenda de săptămâna aceasta la Parlament.
Vremea se schimbă radical
Vremea se schimbă radical, de luni, ninsorile şi lapoviţa cuprinzând cea mai mare parte din ţară.
Manifestaţii pro şi contra DNA
Manifestaţii pro şi contra DNA au avut loc, duminică, în faţa sediului central al instituţiei din Bucureşti.
Şefii de state şi guvern din UE se reunesc la Bruxelles
Şefii de state şi guvern din UE se reunesc la Bruxelles, joi, ca să discute, informal, despre teme instituţionale, dar şi priorităţile politice pentru viitorul cadru financiar.
Viața la țară
cache/resized/4722150d2b4c55556600f89ca70bd8bc.jpg
Marţi, ora 12:20

Făurar este luna în care fermieri se pregătesc pentru campania agricolă de primăvară. Ce spun agricultorii privind procurarea semintelor, asigurarea cu îngrășăminte?

title="Marţi, ora 12:20" > Viața la țară
reportaj

Potrivit Protecţiei Copilului, 97.000 de copii trăiesc în România fără părinţii lor, la rude sau în sistemul de protecţie socială, fie cu un asistent maternal sau stau în centrele de plasament.

Căruța 4x4
cache/resized/edd310b549070ee3ade96507ee7b8708.jpg
Marți, ora 11:00

„Căruțașii” se conduc după sloganul „La țară, ca la oraș!”; dar cât de mari sunt problemele satului românesc și cât de adâncă prăpastia dintre rural și urban? Vorbește despre asta cu Nea Florică și Domnu’ Adi.

title="Marți, ora 11:00" > Căruța 4x4
Cu inima deschisă
cache/resized/7800da3f15dc77738a85372e7fe5e1d6.jpg
Marţi, ora 20:10

Să ne iubim aproapele ca pe noi înșine! Așa sună îndemnul creștinesc care ne este sugerat mai tot timpul de către duhovnicii noștri sau de cei apropiați nouă și care au grijă desufletul nostru. 

title="Marţi, ora 20:10" > Cu inima deschisă
Sarea în bucate
cache/resized/b94ac0d1213a3f4fa2c7f074af684b6d.jpg
Sâmbătă, ora 15:00

Rețetele „cu poveste” sunt specialitatea noastră Nr. 1! Simona Lazăr și Romeo Lupu gătesc alături de femeile satului românesc și adaugă în bucate sarea poveștilor și piperul întâmplărilor minunate.

title="Sâmbătă, ora 15:00" > Sarea în bucate
Pasiunea mea agricultura
cache/resized/a6481c69c0ecac79b9576ce9ea7d3079.jpg
Duminică, ora 09:00

Rețeta succesului este să pui suflet în ceea ce faci – atunci meseria devine brățară de aur. Ștefan Rancu aduce la microfon specialiști și antreprenori din agricultură care excelează în domeniul lor de activitate.

title="Duminică, ora 09:00" > Pasiunea mea agricultura
Fermier in Romania

TOP ȘTIRE

Pregătirea patului germinativ
Februarie 15, 2018

Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară. Tot ce trebuie să știi

in Agrotehnica
Pregătirea patului germinativ pentru semănăturile de primăvară este în toi în această perioadă a anului. Iarna-i pe sfârșite, temperaturile permit să se înceapă înființarea primelor culturi din 2018.

ULTIMELE ŞTIRI

Noi obligaţii pentru producătorii agricoli din pieţe

Producătorii agricoli vor fi obligați să afișeze o etichetă de produs detaliată, care să indice datele de identificare ale fermierului și ale produsului, dar și o copie după atestatul de producător.

Fermele de oi de pe Valea Șielui, în atenția europarlamentarilor

Europarlamentarul Daniel Buda efectuează mai multe vizite la diferite ferme din țară pentru a obține informații reale pe care, ulterior, le va aborda în Parlamentul European.

Târgul tradițional SlanăFest, începe la Cluj-Napoca

A VIII-a ediție a evenimentului "SlanăFest" vă așteaptă la Expo Transilvania cu târgul producătorilor și concursul slanelor și cârnaților de casă aduse de gospodarii Ardealului.
Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, îndeamnă România să accelereze implementarea proiectelor cu bani europeni. Ea se declară nemulţumită că finalizarea proiectelor de infrastructură, de exemplu, este întârziată şi că, în general, autorităţile sunt lente în implementare. Corina Creţu a dat exemplul altor ţări unde este câte o autoritate de administrare pentru fiecare regiune, iar Comisia Europeană discută direct cu aceasta. Comisarul atrage atenţia că, în ciuda progreselor făcute în ultimele luni, România ...

Vă recomandăm

Agenţia pentru Finanţarea Investițiilor Rurale - AFIR - recomandă Unităților Administrativ Teritoriale din țară să ia în considerare articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 pentru elaborarea corectă a bugetelor locale aferente anului 2018. Articolul 6 din Legea nr. 2/ 2018 a bugetului de stat pe anul 2018 prevede diminuarea excedentului bugetelor locale, înregistrat la data de 31 decembrie 2017, cu sumele destinate implementării proiectelor care beneficiază de finanțare din fonduri externe ...
Fermier în România
cache/resized/a6481c69c0ecac79b9576ce9ea7d3079.jpg
Marţi, ora 17:00

„Omul harnic sfințește locul”, iar în agricultură vorba asta se potrivește. Ești fermier? La noi afli tot ce vrei să știi, de la tehnici agricole și marketing la accesarea fondurilor europene și agricultură ecologică.

title="Marţi, ora 17:00" > Fermier în România
reportaj

Câțiva profesori ai Facultății de Ştiinţă şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au realizat, în urma unor studii elaborate de laborator, un nectar probiotic de dovleac, cu beneficii uluitoare.

Stiri regionale
Dintre toate sărbătorile de primăvară mai aşteptată de către toate generaţiile este ziua de Dragobete, ziua dragostei.
Luxemburgul este țara care cheltuiește mai mult pentru sănătate, pe cap de locuitor, în comparație cu România, care cheltuie cei mai puțini bani la acest capitol.
Cu 42,3 ore, Grecia are cea mai lungă săptămână de muncă, în vreme ce a Olandei e cea mai scurtă, de 30,3 ore.
O vorbă din bătrâni spune că nici nu dă bine firul ierbii şi dragobetele se-nghesuie la povestit. Şi cum luna februarie este şi luna Dragobetelui (la 24 ale lui făurar), nici nu-i de mirare că tineretul este nerăbdător.
Alexandru Pugna este interpretul cu un destin scris parcă într-un ceaslov al versurilor venite din Timp pentru mult timp.
Vești și povești
cache/resized/dbb3eba140527249862741049afc8057.jpg
Duminică, ora 13:00

Uneori, trenul cu vești bune ajunge prea târziu. La Antena Satelor, el sosește întotdeauna la timp, pentru că noi știm că „vestea bună zidește” și „cuvintele cheamă faptele”. Nu rata emisiunea ta cu povești frumoase!

 

title="Duminică, ora 13:00" > Vești și povești
De prin lume adunate
cache/resized/52adc9412619160c969ea1801fbe8595.jpg
Sâmbătă, ora 09:00

Întâmplări ciudate din lumi răsturnate, toate-n traista emisiunii adunate... La noi afli primul când găina vestește zorile și cocoșul face ouă. Sau când un marțian a ajuns în ograda vecinului... Lume, lume, hai la vești curioase!

title="Sâmbătă, ora 09:00" > De prin lume adunate
Fecior la oaste
cache/resized/9a39da999187eff68d5ef6caf01a014e.jpg
Sâmbătă, ora 11:00

De la cântecul de cătănie la amintirile veteranilor de război și până la viața ostașului român din ziua de astăzi, pe toate le afli în cea mai populară emisiune de radio dedicată armatei și oamenilor ei glorioși.

title="Sâmbătă, ora 11:00" > Fecior la oaste
Basarabia și țara
cache/resized/abee346be4ebd40ed7f86f0c4ca2e08f.jpg
Duminică, ora 15.00

Marcăm Centenarul Marii Uniri, în dialoguri memorabile cu cele mai puternice voci ale Basarabiei din ultimele decenii. Află avatarurile românilor de dincolo de Prut și dragostea lor fără granițe pentru Țară.

 

title="Duminică, ora 15.00" > Basarabia și țara
IOANA DÎRSTAR este tânăra interpretă a cântecului popular reprezentativ pentru Țara Buzaielor sau depresiunea Întorsura Buzăului din județul Covasna. E o zonă aflată în inima Carpaților de Curbură, respectiv în sud-estul Transilvaniei. Încă din perioada adolescenței, Ioana și-a propus ca unic și de neînlocuit instrument al inimii, CÂNTECUL! De ce …cântecul popular? Pentru că “uneori are ...
Asociația Culturală Tradiții Ocnamureșene, organizează Festivalul Concurs Interjudețean de Cântece și Dansuri Populare Cântec și Joc Strămoșesc. Festivalul se află la ediția a II-a și se va desfășura în data de 24 februarie 2018, la Ocna Mureș. El este organizat în parteneriat cu Casa de Cultura Ion Sângereanu din Ocna Mureș, Alba, și cu sprijinul Primăriei și Consiliul Local Ocna ...
Irina Loghin (n. 19 februarie1939, Gura Vitioarei, județul Prahova), supranumită Regina muzicii populare sau Perla, este o renumită interpretă de folclor românesc.  A fost solistă a ansamblurilor „Ciocârlia”, „Barbu Lăutaru” și la „Ciprian Porumbescu”. Cu o bogată activitate concertistică și cu un număr impresionant de evidențieri discografice, Irina Loghin a cântat o lungă ...

Duminică seara, la Antena Satelor, vocile tinere fac legea în singurul top de pe planetă destinat exclusiv artiștilor aflați la început de drum.  Voi ați ales învingătorul săptămânii trecute: Ioana Dîrstar. Și tot voi decideți cine intră în top duminică: Alin Suceveanu sau Nicolae Plută?

Votați! Pentru că votul face topul. Iar topul face muzica populară mai tânără, mai sprințară!

Lada de zestre

TOP ȘTIRE

Februarie 19, 2018

Brâncuşi – de la ţăranul român la zeul universal. Tulburătoarea iubire pentru Maria Tănase

in Cultura populara
Luni, 19 februarie, se împlinesc 142 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, românul care a avut o contribuţie esenţială la înnoirea viziunii plastice în sculptura contemporană universală.

ULTIMELE ŞTIRI

A început Postul Paştelui

Postul Paştelui a început luni, 19 februarie. Este o perioadă de pregătire spirituală pentru creştinii care sărbătoresc Învierea lui Iisus Hristos.

România reprezentată de argeșeni, la început de an nou, în China

În aceste zile, România este reprezentată în China, la cea de-a 15 ediție a “Beijing Chaoyang International Spring Carnival”, de Ansamblul Folcloric "Plai de Dor" din orașul argeșean Mioveni.

Târg de Dragobete și Mărțișor în Piața Centrală din Bistrița

Primăria Bistrița organizează în perioada 24 februarie – 10 martie tradiționalul Târg de Dragobete și Mărțișor în Piața Centrală, lângă Biserica Evanghelică.

Vă recomandăm

Rador
După începutul modest din seara de 31 decembrie 1956, când semnalul a fost recepţionat numai în Bucureşti de câteva sute de televizoare, TVR şi-a diversificat programele.
Un spaţiu expoziţional de 100 de metri pătraţi, în care fragmente de istorie se împletesc cu tehnologiile avansate, măiestria artizanilor locali şi aromele tradiţionale.
În toate timpurile, oamenii şi-au exprimat sentimentele în infinite feluri, unii chiar ridicând monumente impunătoare.
Astăzi este Ziua Mondială a Radioului. Este cel de-al şaptelea an în care aceasta este marcată, data de 13 februarie fiind aleasă în amintirea primei emisii a postului Naţiunilor Unite, care a avut loc în 1946.
Parlamentul se reuneşte astăzi în şedinţă extraordinară pentru a supune votului învestirea noului guvern, dar şi un program de guvernare actualizat.
Lada de zestre
cache/resized/8922a3807aab19b6d3271e8ddd52681f.jpg
Marţi, ora 15:00

Fiecare ladă de zestre are farmecul său. Poposești cu privirea peste simboluri aidoma unei călătorii, în vremurile de odinioară. Elena Mândrescu ne oferă cântece culese din Ungureni, jud. Botoșani.

 

title="Marţi, ora 15:00" > Lada de zestre
reportaj

Constantin Brâncuși pretindea că mămăliga „stimulează forțele fecundității”. (Și) ale fecundității artistice, firește! Artistul rămâne fidel mămăligii mai cu ardoare decât femeilor, nu puține, ce i-au ţinut de urât în viaţă. O lungă şi onorantă listă de mari artişti aplecaţi şi spre cele

puterea credinței

“Barocul cantacuzin” – permisă fie-ne licenţa – este quintesenţa vieţii de peregrin a acestui boier luminat, fiul postelnicului Constantin Cantacuzino şi al Elinei, fiica lui Radu Şerban.  Iar dacă istoricii de artă nu s-au gândit încă să adauge termenului de “stil brâncovenesc” sau de

Poporul zice că luna lui februarie este a unuia „ferică şi desferică”. Poate că unde în luna lui februarie începe a se desfunda pământul. Şi luna februarie nu lasă să se facă una ca asta deodată. Căci ştiut este că în februarie noaptea îngheaţă şi ziua se dezgheaţă, şi aşa treptat merge de la ...
Pe data de 16 februarie, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfinților Mucenici Pamfil și Valent. Pătimirea celor doisprezece Sfinți Mucenici persecutați pe vremea lui Dioclețian. Acesti doisprezece mucenici din Cezareea Palestinei - Pamfil preotul, Valent diaconul, Pavel, Porfirie și ...
Chiar, cu cine te aduni dragul meu prieten în zilele, orele, minutele, clipele în care ai nevoie de oameni?! Şi, dacă te afli în compania cuiva, e aşa de importantă alegerea pe care ai făcut-o? În aşa fel încât să ne dea voie, nouă, celorlalţi, să te catalogăm ca fiind, bun, rău, deştept, cu ...
La 100 de ani de la Marea Unire, Antena Satelor cu sprijinul RADOR, Departamentul de Istorie Orală, își propune să recupereze pagini importante din ultimul secol de istorie. Istoria celor mulți, istoria celor mici, istoria anonimilor. De cele mai multe ori rămâne necunoscută. Pierdem ...
Vrem sa stii

TOP ȘTIRE

Februarie 13, 2018

Noi reglementări europene privind protecţia datelor personale

in Juridic
Urmează să intre în vigoare noile reglementări privind protecţia datelor personale. Acestea prevăd şi aplicarea aşa-numitului drept de a fi uitat la care pot recurge clienţii.

ULTIMELE ŞTIRI

Un elev din judeţul Botoşani a fost admis la Baltic Aviation Academy

Un elev din judeţul Botoşani a fost admis la Baltic Aviation Academy din Vilnius, Lituania, una dintre cele mai bune cinci instituţii de profil din lume.

Loteria bonurilor fiscale. Află care sunt bonurile câștigătoare

Loteria bonurilor fiscale a avut o nouă rundă de extrageri duminică, 18 februarie, la care au participat bonurile fiscale emise între 1 şi 31 ianuarie 2018. CItește mai departe să afli rezultatele.

Reîncepe Programul „Prima Casă”. Care sunt noutățile

Programul ”Prima Casa” 2018 va demara în a doua jumătate a lunii februarie. În 2018 s-au alocat 2 miliarde de lei fond de garantare pentru acest program, mai puțin decât în anii trecuți.

Vă recomandăm

PARTENERI
Caracterizat printr-un exces de zahăr în sânge, diabetul poate apărea din cauza unor factori genetici sau în urma unui stil de viață nesănătos. Ceaiurile te pot ajuta să ții sub control nivelul zahărului din sânge.
Motivul pentru care efectuăm periajul sau folosim ața dentară este îndepărtarea plăcii bacteriene din cavitatea orală, rezultatul fiind o igienă impecabilă. Mulți ne intrebăm... în ce constă o igienă impecabilă?
Atunci cand vrei sa scapi de kilogramele in plus si sa iti stimulezi metabolismul, dieta cu suc de rosii ar putea fi cheia succesului. Rosiile sunt foarte sanatoase si au o multime de beneficii pentru sanatatea ta.
Vrem să știi
cache/resized/9e753101788b26a231bbb37e902f6b7d.jpg
Marţi, ora 10:05

Noi proiecte pentru integrarea tinerilor șomeri pe piața muncii, finanțate din fonduri europene. Ele vizează schemele naționale de ucenicie și stagii sau urmăresc stimularea ocupării tinerilor prin acordarea de prime de ...

title="Marţi, ora 10:05" > Vrem să știi
și oamenii mari sunt oameni

Paolo Veronese (n. 1528, Verona - d. 19 aprilie 1588,), pe numele adevărat Paolo Caliari sau Cagliari, a fost un pictor italian din perioada târzie a Renașterii, marcând trecerea spre Manierism.

PARTENERI
Anul Nou Chinezesc a început pe 16 februarie 2018. Potrivit zodiacului chinezesc este Anul Cainelui. Are o istorie veche de 4.000 de ani, fiind cel mai important eveniment pentru poporul chinez.
Fiecare zi este magică și are propriile sale specialități. Ziua Săptămânii în care v-ați născut dezvăluie secrete despre destinul și norocul vostru, iar fiecare zi are corespondențe magice.
Știați că data de naștere este cheia personalității voastre unice? Aflați care sunt punctele voastre forte și cum puteți folosi coeficientul spiritual pentru a face lumea un loc mai bun.
La baza acestui preparat se află două ingrediente ale caror proprietăţi tămăduitoare nu mai au nevoie de confirmări. Adică: ghimbirul și hreanul. Este vorba despre ghimbir şi hrean, două elemente de bază, unul autohton, celălalt de sorginte ...
Durerile de genunchi reprezintă o adevărată problemă de sănătate cu care tot mai mulți oameni se confruntă în ultima vreme. Acesta este motivul pentru care resimţim disconfort atunci când întreprindem activități obișnuite, cum ar fi îndoirea ...
Tenul este oglinda aspectului exterior, este o fântână a tinereții, pe care o menții cu o îngrijire adecvată și cu o rutină zilnică de doar 10-15 minute. Din păcate, pielea de pe faţă îmbătrâneşte cel mai repede, de aceea este necesar să ...
Dieta cu mămăligă e... „de pe vremea bunicii”, dar nu a bunicilor româncelor. Inventată acum 300 de ani, le ajuta pe curtezane să intre în corsete! În ciuda faimei noastre de „mămăligari”, nu ne-a trecut prin minte să transformăm preparatul ...
O veche legendă, zice-se de sorginte dacică, vorbește despre cum a apărut ceapa. Cică ar fi fost o dată o fată frumoasă, fiica unui mare luptător dac. Și fata iubea un flăcău, băiatul o iubea și el și se vorbiseră ei să se căsătorească. Dar până să vină ziua aceea s-a pornit un război și feciorul s-a dus să lupte, împreună cu tatăl fetei și cu toți voinicii din sat. ...
De câte ori nu s-a întâmplat să aruncați cojile de portocală la gunoi?! Ei bine, acum este momentul să le păstrați și să le transformăm împreună. Rămâneți alături de noi pentru a vedea ce întrebuințare le putem găsi împreună. Că tot este ...
Dețineți o poliță de asigurare a locuinței și vă simțiți relaxați, pentru că, indiferent de situație, răspunderea îi va aparține numai asiguratorului? Ei bine, este posibil ca lucrurile să nu stea chiar așa. Există situații, în care, dacă nu ...
A cultiva o plantă de Aloe Vera, în propria locuință, este foarte ușor, întrucât este o activitate plăcută, iar planta nu necesită foarte multă îngrijire. Cunoaștem cu toții beneficiile minunate oferite de Aloe Vera. Această plantă medicinală ...
Să încep cu o regulă simplă: de câte ori poți refuza invitația de a gusta ceva – mai ales când gazda vine și oferă personal musafirilor gustarea pregătită. Zice o vorbă din bătrâni că.. baba călătoare n-are sărbătoare. Adică... dacă-i zi de ...
Zilele de post ne pun câteodată la grea încercare în ceea ce privește preparatele culinare. Dacă sunteți în criză de idei, puteți încerca această rețetă, gustoasă și ușor de preparat, recomandată de Kera Calița. Ingrediente:   o varza alba murată, sa zicem, de un kilogram și jumătateo ceapa rosie 200 mililitri ulei de masline extravirgin5 grame boabe de ...
Un studiu a prezentat o legătură surpinzătoare între nivelul bioxidului de carbon din atmosferă şi înflorirea vegetaţiei în pădurile tropicale. Pădurile tropicale sunt mai sensibile la schimbările climatice decât s-a crezut până acum. Expertul ...
O echipă științifică a petrecut câteva zile în deşertul Negev, în încercarea de a simula viaţa pe Marte. Anunțul a venit din partea Israelului. Cei şase cercetători s-au îmbrăcat în costume spaţiale şi s-au plimbat prin zona aridă din ...
Minimarket-ul complet automatizat, fără vânzători, se află discret amplasat într-o zonă din Beijing. Acesta ar putea fi magazinul viitorului. Clientul intră în incintă cu ajutorul aplicaţiei, îşi alege produsele şi plăteşte tot prin ...
De când nu v-ați mai bucurat de o plimbare într-o rezervație naturală, pentru a contempla peisajele spectaculoase, rupte parcă din inima naturii? Frumuseţea şi unicitatea acestor regiuni protejate prin lege sunt date de multitudinea de specii ...
Horoscop 16 februarie (gromovnic) - află ce-ți rezervă astrele după zodiacul vechi românesc. Află ce îți rezervă astrele dacă te-ai născut în zodiile Arcașului, Țapului sau a Udătorului. Horoscop 16 februarie (gromovnic) - zodiile de iarnă Luna lui Undrea (decembrie) - Zodia Arcasului Ar trebui sa-ti utilizezi resursele intr-un mod inteligent avand in vedere ...
“Pe Argeş în gios, / Pe un mal frumos, / Negru-Vodă trece / Cu tovarăşi zece: / Nouă meşteri mari, / Calfe şi zidari / Şi Manoli – zece, / Care-i şi întrece…” (Meșterul Manole) Mănăstirea Curtea de Argeş, o bijuterie arhitecturală cu care ne ...
Ne este dragă România pentru pacea adâncă a nopților, când poți să auzi animalele cum rumegă molcom în câmpurile de trifoi și lucernă. Aceasta este viața tihnită de la țară! Până la întâia geană a zorilor și primul cântec de prepeliță, ai vreme ...
Comuna Apateu este localizată în extremitatea nord-vestică a judeţului Arad, la o distanţă de 35 de km de oraşul Ineu. Vechimea ei e atestată documentar de aproape 8 secole. Comuna transilvăneană e situată în inima Câmpiei Crişurilor. Este ...

Sondaj

Dragobete Vs. Sfântul Valentin – care dintre cele două „sărbători ale iubirii” se cuvine să fie celebrată de români?
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
  • Voturi: (0%)
Total Voturi:
Primul Vot:
Ultimul Vot: