Pompierul campion, Iulian Rotariu, a fost acceptat să participe ca voluntar în competiția din acest an Gobi March, care se va desfășura în Mongolia în perioada 26 iulie- 5 august 2018.

Din echipa de voluntari fac parte 15 pompieri din Marea Britanie, Statele Unite, Israel, Noua Zeelanda, China, Japonia, Australia, Egipt, Canada, Malaezia si România, singurul din tara noastra find botosaneanul Iulian Rotariu.

Participantii vor alerga 250 de km în 7 zile, la fel cum a facut si Iulian Rotariu, în 2016, fiind atunci singurul român care a participat la o astfel de competitie extrema. Subofiterul a purtat, timp de sapte zile, steagul României pe o distanta de 250 de km, în desertul Gobi, înfruntând conditiile meteo specifice celor patru anotimpuri, pentru a face cunoscuta cauza copiilor cu autism din Botosani.

 Angajatul Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Botosani are, în palmaresul sau, locul IV în Gobi March 2016, VI la Atacama Crossing 2016 si IV în Sahara Race.

Întrucât a participat si a terminat trei din cele patru ultramaratoane organizate de „4 Deșerturi”, pompierul botosanean a primit din partea organizatorilor permisiunea de a se înscrie la ultramaratonul ”The Last Desert”, care se va desfasura în Antarctica, în noiembrie 2018.

Autor: GINA POENARU

Sursa foto: Radio Iași