-

Fiscul somează românii care muncesc în străinătate să-şi declare veniturile. Care sunt amenzile

ANAF a făcut recent o serie de precizări cu privire la stabilirea rezidenţei fiscale şi declararea veniturilor din străinătate.

Obligativitatea depunerii chestionarului se referă atât la românii care muncesc în străinătate mai mult de 6 luni, cât şi a celor care vin din străinătate şi muncesc în România aceeaşi perioadă.

„Reamintim contribuabililor că persoanele fizice care pleacă din ţară pentru o perioadă sau mai multe perioade de şedere în străinătate care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive, au obligaţia completării şi depunerii formularului "Chestionar pentru stabilirea rezidenţei fiscale a persoanei fizice la plecarea din România".

De asemenea, persoanele fizice sosite în România care au o şedere în statul român pe o perioadă sau mai multe perioade care depăşesc în total 183 de zile, pe parcursul oricărui interval de 12 luni consecutive au obligaţia completării formularului

Documentele justificative trebuie depuse în limba română, având în vedere că limba oficială în administraţia fiscală din România este limba română, astfel că orice document sau înscris care se prezintă Agenţiei fiscale trebuie să fie însoţite de traduceri în limba română certificate de traducători autorizaţi.

Ghidul privind rezidenţa fiscală a persoanelor fizice poate fi accesat în secţiunea „Asistenţă contribuabili” rubrica „Ghiduri curente”

Informaţii suplimentare pot fi obţinute prin accesarea site-ului anaf.ro, secţiunea „Asistenţă contribuabili” sau prin apelarea telefonică a Call-center-ului Agenţei, la numărul de telefon +4031.403.91.60.

De asemenea contribuabilii se pot prezenta la sediile unităţilor fiscale, structurile de asistenţă pentru contribuabili.

În ceea ce priveşte amenzile, acestea sunt cuprinse între 50 şi 100 de lei, chestionarul trebuind să fie depus în termen de 30 de zile înaintea plecării din ţară.

Sursa: adevarul.ro
Sursa Foto: vrancea24.ro

Articole înrudite