-

Acces mai uşor la credite pentru trei mii de IMM-uri cu dificultăţi de finanţare

3000 de întreprinderi mici şi mijlocii, care au dificultăţi de finanţare vor avea de acum acces mai uşor la credite. Fondul European de Investiţii a încheiat cu 4 bănci din ţară acorduri de finanţare de 170 de milioane de euro.

O parte din sumă va fi folosită şi pentru susţinerea studenţilor care vor să-şi facă studiile de masterat în alte state europene. Iulian Olescu relatează:
Componenta de credite pentru studenţi, semnată în cadrul facilităţii de garantare Erasmus Plus, este în valoare de 4.5 milioane de euro şi va contribui inclusiv la o cunoaştere mai bună între statele membre, consideră şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Angela Cristea: „Cu cât aveam mai multe programe care îi ajută pe cetăţenii Uniunii Europene să meargă să trăiască o perioadă de timp într-un alt stat, cu atât avem societăţi mai tolerante şi mai deschise către cooperare.”
Acordurile pentru facilitatrea accesului la finanţare a IMM-urilor, în valoare totală de 168 de milioane de euro, vor contribui la obţinerea de către aproape trei mii de astfel de întreprinderi de credite şi finanţări prin leasing. Toate finanţările semnate astăzi sunt, practic, acorduri de garantare, FEI asumându-şi o parte din riscurile aferente. Acordurile sunt susţinute de Fondul European de Investiţii Strategice, principala componentă a Planului de investiţii pentru Europa, aşa-numitul Plan Juncker.

RADOR

Foto: Pixabay

Articole înrudite