-

ANSVSA verifică modul de comercializare a cărnii

ANSVSA, prin intermediul structurilor de control de la nivel naţional, a demarat controale severe, pentru a asigura cetăţenilor un comerţ sigur cu alimente, în această perioadă.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a stabilit reguli stricte pentru micii producători care vând lapte, brânză și alte produse lactate.

Verificările se fac în toată țara și participă toţi medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi a circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Controalele urmăresc respectarea condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor din pieţele agro-alimentare, unităţile de tăiere, procesare, depozitare, comercializare şi unităţile de alimentaţie publică, transmite Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Astfel, până in data de 1 mai 2019 este asigurată permanenţa la nivelul DSVSA, inclusiv în zilele de sâmbată şi duminică.

La sediul acestora vor fi afişate programul de lucru, numele medicului veterinar responsabil şi numărul de telefon la care consumatorii pot sesiza orice aspect privind nereguli în domeniul siguranţei alimentelor.

Articole înrudite