-

Piaţa Cibin din Sibiu, prima din România unde se pot face cumpărături şi cu cardul

Piaţa Cibin din municipiul Sibiu este prima piaţă din România unde, începând de vineri, 14 iunie, se pot face cumpărături şi cu cardul.

Un număr de 30 de tarabe din piaţa sibiană, inclusiv în hala de lactate, au fost dotate cu POS, operaționale de vineri dimineață, a anunţat preşedintele Asociaţiei Administratorilor de Pieţe din România (AAPR), Director General al Pieţe Sibiu, Teodor Ioan Birţ.

Astfel, consumatorii pot plăti mai ușor, mai rapid și în siguranță.

Proiectul este dezvoltat de către Mastercard și Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) împreună cu o bancă privată din ţară. Proiectul beneficiază de susținerea Primăriei Sibiu și a Regiunii Gastronomice Europene Sibiu 2019.

Programul pilot se va desfăşura până în luna octombrie în Sibiu, numărul de tarabe dotate cu POS-uri urmând să ajungă la o sută, pe parcursul verii, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Iniţiativa vine după ce un studiu de piaţă comandat de Mastercard a arătat că nouă din zece adulţi care locuiesc la oraş deţin un card bancar şi fac plăţi cu cardul, în medie, de două ori pe săptămână.

Proiectul își dorește să stimuleze și creșterea consumului de alimente sănătoase. Studiile europene arată că România este pe ultimul loc la consumul de fructe și legume proaspete.

AAPR reuneşte aproximativ 260 de pieţe, cu peste 12.000 de tarabe, din 34 de administraţii locale, potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor.

Sursa: Agerpres

Sursa foto: maxpixel.com

Articole înrudite