-

Profesori universitari renumiți meditează gratuit pentru admiterea la facultate

Elevii sibieni care doresc să se pregătească suplimentar pentru examenul de Bacalaureat la limba și literatura română, o pot face cu cadrele didactice ale Universității "Lucian Blaga" din Sibiu.

Acestea vor oferi gratuit meditații prin Departamentul de Studii Romanice al Facultății de Litere si Arte.

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu extinde seria cursurilor gratuite oferite elevilor de clasa a XII-a care urmează să susţină Bacalaureatul şi care vor să urmeze o facultate. Cursurile au loc în fiecare vineri a săptămânii, între orele 16-19.

Meditațiile sunt gândite în corelaţie cu cele trei subiecte ale probei scrise, şi vor viza nu atât recapitularea extensivă a materiei. Instituţia organizează meditaţiile gratuite, la sediul Facultăţii de Litere şi Arte, până pe 11 mai. Primele lecții privind pregătirea viitorilor candidați au început la finele săptămânii trecute, când acestia au discutat despre Curente culturale sau literare în secolele XVII-XIX.

"Pe partea de Literatură le voi preda Literatura Romantică si ne vom axa asupra pregătirii operei lui Mihai Eminescu. Am vrut să venim în sprijinul elevilor, în special atunci când există probleme de aprofundare, de completare si chiar de noutate asupra unei informații. Ne dorim să apropiem cele două medii si de asemenea, să facem această facultate atractivă pentru elevii sibieni. Cursurile durează aproximativ trei ore", a spus Carmen Oprisor, unul dintre profesorii universității sibiene.

Este a doua materie pe care profesorii de la ULBS o exersează gratuit cu elevii, în vederea susţinerii examenelor de BAC şi a celor de admitere la facultate. Liceenii par a fi încântați de idee, unii dintre ei aflându-se pentru a doua oară la aceste cursuri.

La primele pregătiri au participat aproximativ 20 de elevi de la Liceul Pedagogic, Colegiul Na?ional Gheorghe Lazăr, Liceul Economic, Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Colegiul Național Octavian Goga sau Colegiul Economic George Barițiu.

Cei interesaţi se pot în scrie până cel târziu cu 48 de ore înaintea desfăsurării fiecărui curs, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Sursa: rador

Articole înrudite