-

Cursa Copiilor la "Alerg 24 de ore Autism Marea Neagră"

Peste 500 de elevi ai ciclului primar din județul Constanța sunt așteptați să participe la evenimentul sportiv “Alerg 24h Autism Marea Neagră”.

Evenimentul are ca scop pomovarea drepturilor de integrare în comunitate a persoanelor cu dizabilități.

Startul Cursei Copiilor va avea loc sâmbătă 5 mai, începând cu ora 11, din Piațeta Perla din Mamaia, iar traseul va avea o distanţa de un kilometru.

Copiii vor avea posibilitatea ca la sfârșitul traseului de alergare de 1 km să primească din partea organizatorului, Centrul Psihologic Marea Neagră, medalia personalizată din acest an cu forma geografică a județului Constanța .

“Ne dorim să oferim copiilor un eveniment special de care să-și aducă aminte cu plăcere. În acest sens, fiecare participant va beneficia de brățara oficială a evenimentului, numărul de concurs și medalia de finisher, aceeaşi pe care o vor primi şi adulții”, declară Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului sportiv de la malul Mării Negre.

Înscrierea școlilor la eveniment este gratuită, datorită sponsorizării oferite de către Agenția de Turism Eximtur din bd. Ferdinand nr. 56 mun. Constanța.

Imediat după terminarea Cursei Copiilor, Centrul Psihologic Marea Neagră va oferi micuţilor prezenți la eveniment un spectacol artistic, care va fi susținut de către cunoscuta trupă de teatru constănțeană “Suflețel”.

În completarea spectacolului, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” și Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanţa vor oferi momente artistice cu cei mai talentați elevi ai acestor instituții de învățământ.

Înscrierea elevilor la eveniment se poate face doar prin intermediul școlilor, iar numerele de concurs ale participanților vor fi personalizate cu numele instituțiilor de învățământ din Constanța.

Pentru a încuraja efortul celor înscriși în Cursa de 24 de ore, la ora startului, copiii îi vor aplaudă pe adulți și vor forma pe plajă un lanț uman imens, în semn de respect pentru competitori.

Articole înrudite