-

Peste 100 de clase de învăţământ primar şi gimnazial în care se predă în sistem simultan

În judeţul Tulcea, există peste 100 de clase de învăţământ primar şi gimnazial, în care se predă în sistem simultan. În acele cazuri, elevi din ani şcolari diferiţi învaţă în aceleaşi clase.

În ultimii ani, numărul acestor clase a scăzut, dar aceasta deoarece s-a redus şi numărul elevilor.

Luiza Rosetti - Şcoala din satul Caraorman care, juridic, aparţine de unitatea de învăţământ din localitatea Crişan, va avea, din al doilea semestru al acestui an şcolar, o clasă cu un singur elev.

Este vorba despre un copil din satul Caraorman, de 11 ani, care pentru a ajunge la şcoala din Crişan, trebuie să parcurgă, atât pe uscat, cât şi pe apă, aproape 5 kilometri zilnic.

Efortul a fost prea mare, astfel că părinţii au solicitat autorităţilor acordul pentru transferul elevului la şcoala din sat.

Acolo, copilul de clasa a V-a va învăţa în aceeaşi sală cu elevi de vârste mai mari şi mai mici, iar profesorii vor preda, în acelaşi timp, aceeaşi materie, pentru elevi din ani şcolari diferiţi.

În judeţul Tulcea, în peste 100 de clase din ciclul primar şi gimnazial, atât în Deltă, cât şi în zona de terasă, se practică acest tip de sistem de învăţământ simultan, potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite