-

Rechizite gratuite și echipamente sportive gratuite pentru elevi în 2019

Guvernul României va aloca in acest an nu mai puțin de 600 de milioane de lei pentru rechizite școlare, manuale și echipamentesportive pentru elevi.

Astfel , elevii din învăţământul obligatoriu şi pentru cei cu probleme sociale dar şi elevii de liceu care au probleme sociale vor avea tot ce trebuie fiecăruia de la începutul anului şcolar până la finalizarea lui.

Nu este prima dată când se derulează un asemenea proiect. Un proiect de rechizite şcolare pentru un număr de aproximativ 1,1 -1,2 milioane s-a mai derulat începând cu anul 2001. Procedura va fi Legea achiziţiilor publice.

Ministrul Educației a afirmat că se intenţionează ca elevilor de gimnaziu să li se lase, la finalul anului şcolar, manualele de Limba română şi de Matematică, iar elevilor de liceu, manualele la disciplinele la care vor susţine bacalaureatul.

Pentru echipamentul sportiv se vor acorda vouchere şi fiecare îşi va cumpără potrivit măsurii. 30.968.26 de lei este bugetul total al Ministerului Educației , un buget mai mare cu 47.40 % față de anul 2018.

Viorel Grosu

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite