-

Simulări pentru examenul de bacalaureat

Aproximativ 300 de mii de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a au început luni, 18 martie, simulările examenului de bacalaureat, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

Marti, 19 martie 2019, elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine proba la limba şi literatura maternă, iar următoarea probă, cea obligatorie a profilului, este programată pentru miercuri.

Joi, doar elevii claselor a XII-a vor intra în săli pentru proba la alegere a profilului şi specializării. Notele obţinute vor fi anunţate pe 29 martie şi se vor trece în catalog doar la cererea elevilor.

Ministrul educaţiei, Ecaterina Andronescu, îi îndeamnă pe elevi să participe la aceste simulări. Ea a explicat într-un interviu pentru Radio România Actualităţi de ce sunt importante testările de zilele acestea.

Ecaterina Andronescu: Un asemenea proces de simulare încearcă să-i obişnuiască pe elevi cu atmosfera de examen, să ia momentul acesta al evaluării ca pe ceva firesc, nu ca pe ceva care este deosebit de stresant, situaţie în care randamentul lor scade foarte mult sub potenţialul pe care elevii îl au în mod obişnuit şi sigur şi un semnal de alarmă să corecteze, pentru că mai este timp până la susţinerea examenelor respective, să corecteze lucrurile care nu au mers.

Deopotrivă este un semnal de alarmă pentru elevi, pentru profesori şi pentru părinţi.

Sursa: rador

Sursa foto: pixabay.com

Articole înrudite