-

Ziua Învățătorului, marcată miercuri - 5 iunie

5 iunie - Ziua învăţătorului este şi ziua de naştere a celui considerat fondatorul primei şcoli româneşti la cel mai înalt nivel ştiinţific din Ţara Românească, Gheorghe Lazăr.

Acesta a fost „un vizionar al rolului educaţiei în consolidarea unei comunităţi şi, mai apoi, în unitatea unei naţiuni”, se arată într-un mesaj al premierului Viorica Dăncilă.

Învăţătorul are o misiune nobilă şi poartă cu sine o responsabilitate imensă prin contribuţia în dezvoltarea aptitudinilor şi competenţelor fiecărui copil, a punctat premierul în mesajul transmis cu prilejul acestei zile.

Şefa Executivului a mai arătat că susţine cu toată convingerea educaţia ca domeniu prioritar, precum şi garantarea dreptului egal la educaţie al tuturor copiilor din România.

O societate educată este echilibrată, empatică şi adaptată într-un mod firesc evoluţiei spre progres şi incluziune, cultivă coeziunea şi unitatea în jurul valorilor comune.

Ca prim-ministru susţin cu toată convingerea educaţia ca domeniu prioritar pentru Guvern, precum şi garantarea dreptului egal la educaţie al tuturor copiilor din România. Am făcut paşi importanţi până acum pentru îmbunătăţirea condiţiilor din învăţământ, pentru a încuraja copiii din toate categoriile sociale să meargă la şcoală, dar şi pentru o salarizare mai bună a personalului din educaţie.

Mai avem, în continuare, multe de făcut şi le vom face, cu toată determinarea şi cu responsabilitatea pe care o avem pentru generaţiile viitoare, a spus premierul, în mesajul său.

Sursa: agerpres

Foto: pixabay.com

Articole înrudite