-

"Atenţie, trec la gimnaziu!"- proiect de consiliere şcolară

De Ziua Învăţătorului, marcată anual în data de 5 iunie, învăţătorii de la Şcoala Gimnazială "Dr. Ioan Mihalyi de Apşa" din Sighetu Marmaţiei au predat ştafeta profesorilor.

Prin acest proiectul "Atenţie, trec la gimnaziu" se urmăreşte familiarizarea copiilor din clasa a patra atât cu materiile noi pe care urmează să le studieze, cât şi cu profesorii care îi vor îndruma începând cu clasa a cincea.

"Cu ocazia Zilei Învăţătorului, şcoala noastră, în parteneriat cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş, desfăşoară un proiect de orientare şcolară, destinat elevilor care finalizează anul acesta clasa a patra. Proiectul se desfăşoară la toate cele trei clase de a patra din şcoală şi sunt implicaţi atât învăţători cât şi profesori de gimnaziu", a declarat Batin Doina, consilier şcolar.

Trecerea de la un nivel de învăţământ la altul, încheierea ciclului primar şi începerea celui gimnazial, presupune mai multe schimbări în faţa cărora unii copii manifestă dificultăţi în adaptare. Pentru a evita eventualele repercusiuni, învăţătorii şi profesorii vin în ajutorul elevilor cu diferite activităţi din cadrul proiectului.

"Este un schimb de experienţă interactiv. Profesorii 'coboară' un pic la copiii de clasa a patra şi-i ajută să se obişnuiască cu materiile care urmează să le studieze dar şi cu personalitatea profesorilor. Acest proiect uşurează procesul de adaptare al copiilor, la noile schimbări, care poate fi dificil în unele cazuri.

Copiii au fost încântaţi, mai ales că nu le-am spus ce vom face, am vrut să fie o mică surpriză. Noi, învăţătorii, am fost de asemenea foarte încântaţi, mai ales că, de exemplu, la orele de română doamna profesoară a făcut diferite activităţi în care a pus accentul pe valoarea învăţătorului în viaţa lor. A fost chiar emoţionant, atât pentru ei cât şi pentru noi", a precizat Prof. Înv. Primar, Orga Mihaela.

Proiectul judeţean de consiliere şcolară "Atenţie, trec la gimnaziu" este adresat elevilor din învăţământul primar din toate şcolile din Maramureş.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite