-

Taberele Moneasa şi Căsoaia, mai căutate de elevi din ţară şi din străinătate

Consiliul Judeţean Arad a investit sute de mii de lei în taberele şcolare de la Moneasa şi Căsoaia, pe care le-a preluat încă de acum câţiva ani, de la Ministerul Tineretului.

De altfel, Aradul a fost judeţ pilot pentru implementarea măsurii care se doreşte a fi aplicată, acum, la nivel naţional.

Investiţiile făcute de administraţia judeţeană au transformat cele două tabere de elevi în unele deosebit de atractive pentru tineri din toată ţara şi nu numai.

"Staţiunea Moneasa găzduieşte o tabără de elevi care a ajuns să fie solicitată, inclusiv pentru grupuri de copii din străinătate. Doar anul acesta am investit 311.000 lei pentru lucrări interioare şi exterioare de reparaţii inclusiv izolaţie exterioară şi zugrăveli.

În ceea ce priveşte tabăra de la Căsoaia, anul acesta vom monta panouri solare pentru care am alocat deja suma de 150.000 de lei, iar una dintre investiţii vizează un sistem de autoasigurare în parcul de montanistică în valoare de 38.000 de lei", spune preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.

La Moneasa, numărul cazărilor creşte de la an la an, iar încasările s-au dublat.

În ceea ce priveşte tabăra de la Căsoaia, anul acesta se vor mai efectua lucrari de reparaţii la căsuţe şi bungalow-uri, precum şi lucrări exterioare.

Sursa: rador

Foto: pxhere.com

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite