-

Fetele se vor putea înscrie de anul viitor la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă din Boldeşti

Fetele se vor putea înscrie de anul viitor la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" Boldeşti.

Pentru examenul de admitere din ianuarie 2020 vor fi scoase la concurs 300 de locuri, dintre care 275 sunt pentru subofiţeri pompieri şi 25 pentru maiştri militari. Locurile sunt la comun - băieţi şi fete.
Până acum, la această şcoală se puteau înscrie numai băieţii, însă de anul viitor, în premieră, o vor putea face şi fetele. Cererile la concursul de admitere se depun la sediile inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă până la data de 15 noiembrie 2019, iar cei care doresc să se înscrie trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 18 şi 27 de ani, să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat şi să nu aibă antecedente penale.
Maior Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă: „Atât fetele, cât şi băieţii vor susţine aceleaşi probe, care să le permită accesul în IGSU. După parcurgerea evaluărilor medicale, fizice şi psihologice, candidaţii vor susţine şi o testare scrisă din materiile matematică şi fizică. Şi în prezent sunt femei care activează în cadrul echipajelor operative de intervenţie, însă intrarea în sistem s-a realizat prin concursuri cu încadrare din sursă externă, pe fondul deficitului de personal”.
Durata studiilor la Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă "Pavel Zăgănescu" din Boldeşti este februarie-decembrie 2020. Înscrierea candidaţilor la examen, contravizita medicală, evaluarea performanţei fizice şi proba de verificare a cunoştinţelor sunt organizate în perioada a 10-23 ianuarie 2020, conform graficelor stabilite de către şcoală.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.