-

Experţii antidrog atrag atenţia părinţilor să supravegheze mai vigilent copiii

În plină vacanţă de vară, experţii antidrog atrag atenţia asupra pericolului pe care îl reprezintă drogurile, mai ales altele decât cele clasice, multe aparând în ultimii doi ani şi având un grad de risc deosebit de ridicat.

În plus, autorităţile avertizează că vârsta la care debutează consumul de droguri şi substanţe halucinogene scade de la an la an, iar pericolul este tot mai mare.

Drogurile obţinute prin amestecuri de substanţe ilegale în anumite concentraţii sunt tot mai periculoase, iar unele pot da dependenţă de la primul consum, avertizează lucrătorii antidrog din Sălaj, care îndeamnă populaţia să manifeste o atenţie sporită mai ales în perioada vacanţei de vară, când comportamentul copiilor trebuie supravegheat mai atent. Autorităţile îndeamnă la multă atenţie şi în privinţa consumului de alcool şi tutun, care de multe ori devine o problemă în rândul adolescenţilor, atât la sat, cât şi la oraş.

În Sălaj nu a fost înregistrat o creştere a numărului de consumator de droguri, dar autorităţile sunt îngrijorate în schimb din cauza substanţelor tot mai periculoase care apar pe piaţă, unele cu un efect distrugător atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite