-

1.200 de noi locuri de muncă în Europa, pentru români, de la șoferi la... ciontolitori-tranșatori carne

Angajatorii din Spaţiul Economic European pun la dispoziţia lucrătorilor români, prin intermediul reţelei Eures, un total de peste 1.200 de locuri de muncă, mai ales în Germania, Malta şi Olanda.

ANOFM  anunţă că angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, un total de 1.270 de locuri de muncă pentru români.

Angajări în Germania, Malta şi Olanda pentru români în 2018

Potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), în Germania sunt disponibile 886 locuri de muncă, majoritatea pentru manipulant bagaje şi şofer manipulare bagaje, în Malta  sunt 150 de posturi, cele mai multe pentru şoferi de autobuz, iar în Olanda sunt 64 de locuri, în special pentru culegători de căpşuni.

Angajări în Cehia şi Finlanda pentru români în 2018

 De asemenea, Cehia oferă 30 posturi, majoritatea pentru forjori şi operatori CNC, Danemarca - 30, cele mai multe pentru distribuitor de ziare şi colete, iar Belgia are 26 de locuri, majoritatea pentru ciontolitor tranşator carne, 5 operator CNC.

Nu în ultimul rând Finlanda oferă 23 de posturi, Polonia - 10, Luxembourg - 10, Spania - 10, Ungaria - 10, Norvegia - 7, iar Slovenia are 4 locuri de muncă pentru muncitori producţie.