-

Se caută asistenţi maternali

DGASPC Olt cauta asistenti maternali, pe care sa-i formeze profesional prin intermediul unui proiect cu fonduri europene.

Potrivit unui comunicat de presa al DGASPC Olt, reteaua de asistenti maternali din Olt va fi extinsa cu 100 de locuri pâna la sfârsitul anului 2023, din care anul acesta 40, periodic institutia organizând selectii de personal. Lipsa acuta de mame de cariera a determinat DGASPC Olt sa implementeze un proiect prin care sa recruteze si sa formeze profesional parinti de împrumut. Astfel, reteaua de asistenti maternali din Olt va fi extinsa în urmatorii ani.
DGASPC Olt este partener în cadrul Proiectului "žTEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor"ť, în cadrul caruia a demarat din ianuarie 2019 campania de recrutare si identificare a persoanelor care sunt interesate de profesia de asistent maternal profesionist. Proiectul prevede ca în timp de 5 ani institutia sa angajeze 100 de asistenti maternali profesionisti, urmând ca în anul acesta sa fie angajate 40 de persoane. Persoanele interesate trebuie sa respecte anumite conditii, de la conduita impecabila în societate pâna la conditii de cazare si spatiu corespunzator pentru copilul sau copiii luaţi în plasament.
Pâna acum au fost depuse 70 de cereri de evaluare, 10 persoane au renuntat, iar 37 cereri au fost respinse pentru neîndeplinirea conditiilor. Au urmat cursurile de formare initiala 13 persoane, care au obtinut si atestatul de asistent maternal profesionist, 9 dintre acestea fiind deja angajate cu contract induvidual de munca de catre DGASPC Olt.
La nivelul judetului, 385 de copii beneficiaza de masura de protectie, fiind dati în plasament la 229 de asistenti maternali. Salariile oferite asistentilor maternali pot ajunge pâna la 4.000 de lei brut, la care se adauga alocatia de plasament si cea de stat, care ajung la 750 de lei lunar.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.