-

Contribuabilii care se confruntă cu dificultăţi în achitarea datoriilor pot beneficia de o plată eşalonată

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală vrea ca, până la sfârşitul lunii, să reglementeze o modalitate simplificată de eşalonare la plată a datoriilor către bugetul general consolidat.

Potrivit reporterului RRA Iulian Olescu, contribuabilii care se confruntă cu dificultăţi în achitarea acestor datorii pot beneficia de o plată eşalonată numai pe baza notificării ANAF. De asemenea, ei trebuie să întocmească şi un grafic de rambursare.

Preşedintele ANAF, Mirela Călugăreanu susține că: „Avem în vedere şi foarte curând, în cursul lunii martie, vom reglementa, cu sprijinul Ministerului Finanţelor Publice, acordul de plată.

Acordul de plată înseamnă că contribuabili de bună credinţă, care înregistrează datorii la bugetul general consolidat şi care nu are posibilitatea să le achite la termen, va notifica organul fiscal şi va face un grafic de plăţi.

Deci acestea sunt singurele documente pe care trebuie să le comunice organului fiscal, deci notificare şi grafic de plăţi pe o perioadă de şase luni. Nimic altceva!”

Sursa: rador

Articole înrudite