-

Liceul Agricol din Bistrița renunță la un teren în favoarea unui cartier pentru tineri

Liceul Tehnologic Agricol din Bistrița cedează 32 de hectare de teren Primăriei locale, care intenționează să atribuie tinerilor loturi pentru locuințe individuale .

Actualmente, spațiile și clădirile Liceului Tehnologic Agricol ocupă 3 hectare de teren, iar în urma cedării celor 32 de hectare, unitatea de învățământ mai rămâne cu încă 3 hectare în administrare pentru cultivarea terenului agricol în scopuri didactice, aflăm de la Viorel Grosu, corespondent Radio Antena Satelor.

Potrivit viceprimarului Bistriței, Cristian Niculae, reprezentanții consiliului de administrație au propus, ca pe lângă o grădiniță prevăzută a se construi în noul cartier pentru tineri să se reabiliteze și să se modernizeze și spațiile nefolosite din clădirile actualului Liceu Agricol și chiar să se înființeze și o școală generală pentru copiii din viitorul cartier al tinerilor.

În ședința Consiliului Local din această lună va fi supus dezbaterii și proiectul de hotărâre care prevede schimbarea destinației terenului din teren agricol dat în administrarea Liceului Agricol, în teren pentru edificarea cartierului de locuințe individuale destinate tinerilor prin atribuire de loturi prin concesionare de către Primăria Municipiului Bistrița.

În luna mai a acestui an, viceprimarul Cristian Niculae a lansat un proiect intitulat ”Bistrița ta, casa ta”, prin intermediul căruia administrația locală ar putea concesiona loturi de teren în zona Livezi în vederea construirii unor case în regim privat. Practic, bistrițenii care doresc să își construiască propria casă pot primi terenul în concesiune de la Primăria Bistrița pe o perioadă de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii până la 73 de ani.

Autoritățile estimează că primele loturi de teren pentru tinerii care vor dori să își construiască locuințe ar putea fi repartizate la finalul anului 2019 – începutul anului 2020.