-

Staţii de încărcare pentru maşini electrice, la Cluj

La Cluj, au intrat în funcţiune staţiile de încărcare pentru maşinile electrice. Cele două staţii puse în funcţiune se găsesc una în Piaţa Unirii, iar cea de-a 2-a pe strada Moţilor.

Viceprimarul Dan Tarcea:

"Sunt două staţii de încărcare, care au fiecare câte două prize. De astăzi, cei care au maşini electrice îşi pot încărca gratuit maşinile la cele două staţii pe care le-a amenajat primăria municipiului Cluj-Napoca.

Acum doi ani erau în jur de 10 maşini electrice în Cluj; dar din informaţiile pe care le avem există un apetit extraordinar de mare al oamenilor în a cumpăra maşini electrice. Inclusiv a celor care fac taxi, există şi o maşină electrică ce face taxi.

Încet-încet şi preţurile au devenit mult mai accesibile, pentru că Statul Român acordă 10000 de euro compensaţie pentru cei care-şi cumpără maşini electrice. Dacă o maşină costă 28000 de euro, o poţi cumpăra cu 18000 de euro.

Cei care fac şi taxi şi folosesc maşina electrică în oraş pot să facă economii substanţiale la combustibil", a declarat viceprimarul Dan Tarcea.

Sursa: rador

Articole înrudite