-

Șoferii care suferă de aceste boli ar putea rămâne fără permis. Ce prevede noua lege

Cine nu se supune, ajunge pieton. Intră în această categorie şi cei care iau medicamente puternice.

O lege aprobată de Camera Deputaţilor ameninţă să lase fără permis mii de şoferi. Potrivit noilor reglementări, doctorii sunt obligaţi să îi trimită la un control de specialitate pe toţi cei care au afecţiuni incompatibile cu şofatul.

Potrivit legii, orice medic este obligat să îi trimită la consultaţii de specialitate pe şoferii cu afecţiuni cardiovasculare, neurologice, renale, pe șoferii care au diabet ori iau sedative.

„În primul rând sunt bolile care nu permit să aibă o bună vedere, să distingă culorile şi să aprecieze distanţa. În al doilea rând sunt bolile din cauza cărora există o coordonare dificilă a mişcărilor, de la accidentele vasculare cerebrale la neuroinfecții și forme de epilepsie necompensate. Mai sunt şi tratamente medicamentoase care scad atenţia”, explică Adela Golea, purtător de cuvânt la Spitalul Judeţean Cluj.

Odată ce au primit biletul de trimitere, pacienţii au la dispoziţie 3 zile să meargă la specialist.

La rândul lor, potrivit legii, specialiştii au la dispoziţie o zi să anunţe la poliţie rezultatul examinării, adică dacă şoferul este sau nu apt să mai conducă.

În cazul în care a trecut o lună şi pacientul nu a fost la specialist, este raportat automat de către primul medic şi rămâne fără permis.

Sursa: stirileprotv.ro
Sursa Foto: modele-documente.info

Articole înrudite