-

Primii 134 kilometri din Via Transilvanica au fost omologaţi

Primii 134 kilometri, din cei aproximativ 1.000, câţi va avea Via Transilvanica, proiect iniţiat anul trecut de Asociaţia Tăşuleasa Social, au fost omologaţi de Ministerul Turismului, ca traseu turistic.

În Bistriţa-Năsăud, traseul cu cei 134 de km străbate 10 comune, de la Lunca Ilvei, până în Pasul Tihuţa.

Alin Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social: „Prin Bistriţa-Năsăud, îi asigur că este un traseu extraordinar de frumos. Eu am 48 de ani şi am fost în acest judeţ în toate locurile, sau am crezut că am fost, până când m-am apucat de Via Transilvanica şi am descoperit un nou drum, foarte spectaculos”.

Lucrările vor continua anul acesta, întrucât mai sunt aproape 900 de km de amenajat şi de marcat.

„Noi i-am spus "un drum care uneşte" şi n-am vrut neapărat să fie de Centenar, am vrut să ne unească pe noi, ca români, să avem un proiect mare şi avem un proiect în care să ne implicăm, aşa cum cred eu că merităm, şi dacă avem un drum, înseamnă că rătăcirea nu mai există, deci cam aşa am văzut noi lucrurile”, spune Ușeriu.

Pe acest drum nu se va putea circula cu maşina, doar pe jos, cu bicicleta sau călare - scopul lui fiind acela să pună în valoare Transilvania.

„Singurul nostru brand mondial să aibă, în sfârşit, şi un traseu, o cale a Transilvaniei care să poată să fie luată dintr-un capăt în celălalt, la pas şi să poată să fie povestită pe urmă. Eu cred că trebuie să facem paşi prin această ţară, să vedem cât e de frumoasă şi pe noi să ne găsim în aceşti paşi - cred că despre asta este vorba.

Aşa că îi rog pe oameni să vină, îi rog pe oameni să vadă”, mai spune Alin Ușeriu.

Când va fi gata, Via Transilvanica va începe de la Drobeta-Turnu Severin, unde a intrat, pentru prima oară în ţară, Regele Carol I, şi se va încheia la Putna, în Bucovina, unde se odihneşte Ştefan cel Mare. Drumul va avea 1.000 de kilometri şi va străbate 10 judeţe.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite