-

Ce presupune forarea unei fântâni în cazul unei persoane juridice

Apa este viață, iar apa de calitate înseamnă sănătate. Dar ce presupune forarea unei fântâni și ce spune legislația pentru persoanele juridice?

Aflăm detalii de la Ion Gongea - constructor de fântâni din Ialomița, invitat miercuri, 15 mai, la Radio Antena Satelor:

„Referitor la construcția unui foraj de alimentare cu apă, lucrurile sunt complexe. Se fac în baza unor analize geofizice, la final, după ce se face săpătura, se fac, de asemenea, niște planuri clare de tubare, niște planuri de filtrare, niște planuri de segregare și după aceea se fac experimentele de pompare. Ulterior se obține autorizația de gospodărie de apă.

Aceste condiții sunt clar destinate persoanelor juridice pentru că legea face diferențiere între persoana fizică și persoana juridică, persoana fizică neavând aceleași obligații pe care le are persoana juridică.”

Pentru a se asigura că apa este potabilă, sunt și multe „persoane fizice care solicită aceste servicii atunci când vor să-și facă în curte o fântână sau un puț destinat alimentării cu apă pentru uz menajer” sau pentru irigații locale – mai spune constructorul de fântâni din Ialomița, Ion Gongea.

Sursa: emisiunea Viața la Țară – Radio Antena Satelor

Sursa foto: pxhere.com