-

Sibienii pot plăti cu cardul bancar fructele și legumele din piața Cibin

Piața Cibin din Sibiu este prima și singura, deocamdată, din România unde plata pentru legume și fructe poate fi făcută și cu cardul bancar.

Acum o săptămână, 30 de tarabe, inclusiv în hala de lactate, au fost dotate cu aparate POS iar consumatorii plătesc acum mai rapid și în siguranță.

Proiectul este dezvoltat de Mastercard în parteneriat cu Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) și cu o bancă privată din țară.

Teodor Ioan Birț, Președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România, invitat vineri, 21 iunie, la Radio Antena Satelor, a spus că proiectul va fi extins, chiar din acest an, în câteva orașe mari din țară:

La Sibiu se poate plăti cu cardul. Este un proiect pilot pe care l-am lansat de circa o săptămână în Sibiu urmând să-l extindem, în perioada următoare, în toată țara.

Am gândit acest lucru pentru că, mai ales generațiile tinere sunt obișnuite cu această modalitate de plată și am considerat că lipsa POS-urilor în piață poate să constituie un motiv pentru care aceștia preferă supermarket-urile. Avem de la toți colegii din țară solicitări.

Chiar din acest an vom continua cu implementarea, probabil în două-trei orașe. Încă nu ne-am hotărât dar pe lista pentru acest an se află orațe precum Timișoara, Iași, Galați, Ploiești, urmând ca de la anul să mergem peste tot.”

Teodor Ioan Birt a mai spus că, prin plata cu cardul la piață, producătorii pot atrage mai mulți clienți iar banii le intră repede în cont:

Producătorii au înțeles foarte repede că folosind POS-urile pot atrage un număr suplimentar de clienți.

Oamenii chiar oferă acest serviciu clienților. POS-urile sunt proprietatea băncii dar fiecare producător care folosește POS are contract individual cu banca și, un lucru foarte important, am reușit să punem la punct un mecanism prin care banii intră foarte repede pe cardul și în contul producătorului” – a subliniat Teodor Ioan Birț, Președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România, invitat vineri la Radio Antena Satelor în emisiunea Viața la Țară.

Sursa: emisiunea Viața la Țară – Radio Antena Satelor

Sursa foto: pixabay.com

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.

Articole înrudite