-

„Seniorii digitali”

Primăria clujeană organizează până în luna decembrie cursuri pentru seniori în vederea dezvoltării abilităţilor digitale. Peste 150 de vârstnici vor beneficia de aceste cursuri.

Ce învaţă efectiv seniorii aflăm de la Ioana Rusu, partener educaţional al proiectului: „În prima parte, îi ajutăm să socializeze mai mult pe partea online, îi ajutăm să creeze o adresă de e mail, cum să ţină legătura cu copiii lor plecaţi în străinătate sau cu vechi colegi care sunt din alte oraşe. După ce învaţă să comunice online cât mai uşor, îi ajutăm să înveţe cum să plătească facturile şi toate taxele online, cât mai uşor, pentru că adesea trebuie să meargă mult pe jos, să stea în soare şi atunci îi ajutăm să nu mai facă lucrurile acestea".

Managerul proiectului "Seniorii Digitali", Loredana Miclăuş, de la IT Cluster, ne spune unde se derulează cursurile: "Cursurile se desfăşoară la cele două centre de zi pentru vârstnici din Cluj-Napoca, Centrul nr. 1 situat pe strada Ştefan Octavian Iosif şi Centrul nr. 2 de pe strada Decebal. Astfel, toate persoanele care doresc să se înscrie la cursuri, trebuie să se adreseze celor două centre, precum şi în cadrul cluburilor din cartiere".

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.