-

Salvaţi Copiii filiala Caraş-Severin redeschide programul de tip Şcoală după Şcoală

Salvaţi Copiii anunţă redeschiderea programului de tip Şcoală după Şcoală pentru copiii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Odată cu începerea unui nou an şcolar, Salvaţi Copiii filiala Caraş-Severin redeschide programul de tip Şcoală după Şcoală pentru copiii rămaşi singuri acasă, după ce părinţii au plecat la muncă în străinătate.

Numai în judeţul Caraş-Severin, sunt 2.202 de copii afectaţi de migraţia economică a părinţilor în afara ţării.

La nivelul ţării, aproape 95.000 de copii (94.896 ) au rămas acasă, în grija unui singur părinte sau a rudelor, arată statistica ANPDCA pentru finalul anului 2017.

În anul şcolar 2019-2020, peste 50 de copii ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate din judeţul Caraş-Severin vor beneficia de suport educaţional, psihologic şi social prin programul dezvoltat de Salvaţi Copiii, iar persoanele în grija cărora au rămas, de consiliere psiho-socială şi îndrumare juridică.

De asemenea, alţi peste 200 de copii cu părinţii plecaţi peste hotare şi persoanele în grija cărora rămân, îndeosebi din comunităţi rurale, vor beneficia de servicii de informare şi consiliere, prin intermediul caravanelor locale.

De la iniţierea programului dedicat copiilor rămaşi singuri acasă, peste 7.500 de copii şi 5.200 de adulţi au beneficiat de suportul echipei Salvaţi Copiii, cu sprijinul echipelor multidisciplinare formate din asistenţi sociali, psihologi şi cadre didactice în 32 de centre din toata ţara, dintre care 2 în Caraş-Severin şi Timiş.

Sursa: rador

Foto: pixabay.com

Articole înrudite