-

Din 2020, camioanele care tranzitează România vor fi monitorizate

Toate camioanele de marfă care fac transporturi intracomunitare şi care trec prin vămile din România vor fi monitorizate de anul viitor cu ajutorul unei platforme informatice, denumite "Trafic Control".

Potrivit ministrului de finanţe, Eugen Teodorovici, aproximativ 60% din totalul infracţiunilor economice înregistrate în vămile din ţara noastră implică transporturi din piaţa unică europeană:

În momentul în care vrei să tranzitezi România, te înregistrezi, spui foarte clar ce anume transporţi, de unde până unde le duci, dacă treci prin România fără să descarci. Vor avea acele sigilii inteligente aplicate pe fiecare mijloc de transport, indiferent de tonajul acestuia.

Nu cum este astăzi - ştiţi că sunt 5,5 tone, /care/ din păcate nu intră în această sferă şi prin aceste mijloace de capacitate mai mică, acolo este partea intensă de contrabandă. Nu tranzitează, se opresc în România, descarcă, încarcă.

La începutul anului viitor va fi şi acest lucru stopat; Bulgaria are, Ungaria are. Hai să facem şi noi o singură punte între cele două state.

Sursa: Radio Romania Actualitati

Foto: pixabay.com

Articole înrudite