-

Târgul "Toamna piteșteană" se prelungește

În reședința Argeșului, manifestarea „Toamna piteşteană”, eveniment dedicat sărbătoririi recoltelor de peste an, se prelungește cu o săptămână.

Aici, este în plină desfășurare cea de-a 14-a ediţii a prestigioasei manifestări de sezon.

Perioada de desfășurare a târgului a fost prelungită la solicitarea producătorilor, dar și datorită interesului pe care piteștenii l-au arătat față de eveniment.

Evenimentul se desfășoară în zona pieței ,,Vasile Milea”, din centrul urbei de pe Argeș, acolo unde sunt comercializate produse agricole și agroalimentare, produse de artizant, obiecte decorative și vestimentare.

De asemenea, sunt amplasate terase unde se gătesc bucate tradiționale.

Circa 300 de comercianţi şi producători locali şi din ţară sunt prezenţi la eveniment.

„Este un eveniment de tradiţie şi mă bucur de interesul la fel de mare ca în fiecare an al comercianţilor. Sperăm ca vremea să ţină cu noi, iar piteştenii să poată să-şi facă provizii pentru iarnă şi nu numai”, a spus primarul urbei, Cornel Ionică.

Cei interesați găsesc aici pomi fructiferi, dar şi flori, dar la loc de cinste sunt legumele și fructele de sezon.

piata Constantin Pasol

Nu lipsesc mustul proaspăt stors din struguri albi și negrii, micii, peștele, ori preparate din carne, lapte și altele.

Iata câteva prețuri: o porţie de hamsii costă 6 lei, pulpa de pui pe grătar – 10 lei, pieptul de pui – 12 lei, la fel ca suta de grame de ceafă de porc, în vreme ce pastrama pe grătar este 8 lei suta de grame. Cine vrea pastramă să îşi prepare acasă găseşte la 25 lei/kg. În ceea ce priveşte mustul, litrul costă 10 lei.

Cu 2 lei cumperi porumb pentru fiert, iar gutuile se vând cu 8 lei/kg. Alte preţuri: mere – 4-5 lei/kg; struguri – 5-8 lei/kg; teci fasole – 7 lei/kg; gogoşari – 4 lei/kg; pere – 5 lei/kg; roşii – 3 lei/kg; conopidă – 3 lei/kg. Nu lipsesc nici produsele dulci.

Sursa&text: Constantin Pasol

Articole înrudite

  • Începe "Toamna piteșteană"

    Și în acest an va avea loc târgul de toamnă sub genericul „Toamna piteştenă”, o manifestare similară celei numite „Sărbătoarea recoltei”.

  • "Toamna Piteşteanã" şi-a deschis porţile!

    La Pitești s-a dat startul celei de-a XIII-a ediții a Târgului "Toamna Piteșteană". Must, pastramă, fructe și legume, produse tradiționale din carne și multe alte bunătăți din grădinile producătorilor.