-

Salina Praid va livra 56.000 de tone de sare în această iarnă

Mii de tone de sare deja au început să fie distribuite, mai ales către localităţi din Harghita, însă, cantităţi însemnate de sare au ajuns anul acesta şi la Târgu-Mureş, în Braşov şi Covasna.

Faţă de alţi ani, contractele cu drumarii s-au făcut mai devreme, iar programarea pentru livrarea sării este bine planificată.

Pentru situaţii neprevăzute, Salina Praid are o cantitate însemnată în stoc, a precizat pentru Radio Târgu-Mureş directorul unităţii, Seprődi Zoltán:

"Din fericire, pot să spun că şi contractele au fost încheiate în timp util, livrările au început de luna trecută. Cantitatea totală de livrat este în jur de 56.000 de tone pe tot sezonul. Totul se derulează normal"? eu aşa văd că şi drumarii sunt mai bine pregătiţi. Au stocuri încă şi din sezonul trecut. Nu avem aglomeraţie.

În Harghita deja am livrat foarte multă sare. Doar pentru Gheorgheni am livrat în jur de 4.000 de tone care ar însemna şi Bucinul, deci pentru zone de deal, de munte, la fel în Covasna, Braşov şi în Târgu-Mureş".

Odată cu reluarea producţiei de sare pentru drumuri, a fost pusă în funcţiune la Salina Praid şi instalaţia performantă de măcinare şi sortare a sării, în valoare de un milion de euro, achiziţionată de Salina Praid în această primăvară.

Noul sistem este unul automatizat, dispune de staţie de măcinare şi sortare, de sistem de desprăfuire şi, în cazul sării pentru drumuri, are posibilitatea tratării acesteia cu antiaglomerant.

Întreg procesul de măcinare, sortare şi preparare a sării s-a mutat în subteran fiind rezolvată astfel şi problema de mediu pe care vechea instalaţie o producea.

Sursa: rador

Foto: wikipedia.org

Articole înrudite