-

Se modernizează Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Bistrița-Năsăud

11 luni au la dispoziție două firme din Ghiorghieni și București să extindă și să modernizeze Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Judeșean Bistrița-Năsăud.

Este vorba despre un contract de 9,3 milioane lei, circa 2 milioane de euro, bani din fonduri europene prin Programul Operațional Regional (1,5 milioane euro) și cofinanțare din bugetul propriu al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud (500.000 de euro).

Obiectivele proiectului sunt reabilitarea spațiilor existente ale UPU-SMURD în suprafață de aproximativ 280 mp,

- modernizarea UPU-SMURD pentru asigurarea serviciilor medicale de urgență în condiții optime și pentru reducerea infecțiilor nosocomiale,

-extinderea Unității de Primiri Urgențe în vederea asigurării tuturor spațiilor și operațiunilor necesare primirii și soluționării urgențelor medicale,

- dotarea Unității de Primiri Urgență cu aparatură medicală modernă, de ultimă generație. Se vor achiziționa 85 de dotări specifice activității medicale,

- scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament prin utilizarea de echipamente medicale complexe, cu aproximativ 5%,

- creșterea calității actului medical și reducerea infecțiilor nosocomiale cu aproximativ 2%,

- facilitarea accesului la serviciile medicale de urgență pentru persoanele cu dizabilități, prin crearea infrastructurii necesare (lift, rampe de acces, etc.).

Pe lângă aceste caracteristici tehnice ale contractului reabilitării UPU, cel mai important aspect este mărirea suprafeței destinate acestei secții.

În prezent, UPU este desfășurat pe pe o suprafață care nu ajunge la 300 de metri pătrați, iar la finalul lucrărilor secția va dispune de mai bine de 1.400 de metri pătrați.

Până la finalizarea lucrărilor, activitatea UPU va fi relocată temporar într-un spațiu anexă al Spitalului Județean din curtea instituției, acolo unde se va amenaja o secție de urgențe „de campanie”.

Se va construi tot cu caracter temporar un culoar de acces în spital și va fi afectată inclusiv parcarea instituției.

Sursa: Viorel Grosu

Foto: pixabay.com

Articole înrudite