-

Prima linie de consiliere psihologică COVID-19 gratuită pentru părinți și elevi

Pentru a veni în sprijinul familiilor din România, Asociația Proacta EDU, în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar, lansează prima linie de consiliere psihologică pentru perioada pandemiei, dar și după ieșirea din această criză, sub denumirea: "AMBASADOR pentru COMUNITATE".

România traversează o perioadă dificilă cauzată de pandemia cu noul coronavirus. Creșterea numărului de îmbolnăviri dar și măsurile de siguranță privind izolarea socială sau suspendarea cursurilor școlare au adus schimbări în stilul de viață în cadrul familiilor din întreaga țară.

Toate aceste modificări pot constitui factori de stres, ceea ce înseamnă că valul infectărilor cu COVID -19 are și implicații psihologice.

Prin acest proiect, o rețea de psihologi și psihoterapeuți bine instruiți, cu experiență va oferi:

1. consiliere psihologică personalizată online/telefonic tuturor cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, pentru a le fi mai ușor să gestioneze, în această perioadă, rolul pe care îl au în comunitățile din care fac parte;

2. îndrumarea personalului didactic, pentru a putea comunica cu familiile și astfel să direcționeze către centrul nostru cazurile speciale sau situațiile de risc în care se află părinții sau elevii;

3. consiliere psihologică personalizată online/telefonic pentru părinți și elevi;

4. în funcție de solicitări, familiile vor primi, prin colaborarea noastră cu instituțiile și ong-urile abilitate, asistență socială, medicală, juridică.

LINIILE TELEFONICE la care puteți apela: 0771.141.767 și 0771.141.750 sau pe e-mailul asociației: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Toate aceste servicii sunt acordate gratuit, respectând măsurile instituite de autorități în această perioadă!

Sursa: proactaedu.ro

Foto: pixabay.com

Articole înrudite