-

Starea de urgență NU va fi prelungită! Măsurile de relaxare

Nu se va emite un nou decret pentru a fi prelugită starea de urgență, și în acest fel data de 14 mai rămâne ultima zi în care avem stare de urgență.

Începând cu 15 mai, pentru a se ține evident epidemia sub control, vom intra într-o așa numită "stare de alertă".

Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis, care a participat la o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei de COVID 19, eveniment găzduit la Palatul Cotroceni în cursul zilei de astăzi.

"Situația nu a fost îmbunătățită încă, deci nu trebuie să apară impresia că epidemia a trecut și suntem într-o normalitate. Din păcate, epidemia nu a trecut!

În realitate, nu știe nimeni cât durează această epidemie! Câteva lucruri, totuși se schimbă! În primul rând, după 15 mai, putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar este clar, nu este bine să exagerăm!

Deplasările să se facă atunci când sunt necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem. Este un prim pas important. Măsurile de relaxare se vor lua pas cu pas, din 2 în 2 săptămâni după 15 mai, probabil urmează la începutul lunii iunie, la mijlocul lunii iunie și așa mai departe. Din 15 mai se vor redeschide saloanele de îngrijire personală, coafură, frizerie,etc.

De asemenea, se vor redeschide cabinetele stomatòlogice și muzeele. Toate în condiții speciale de distanțare socială și de igienă.

Cu toții vom purta mască de protecție, cât timp suntem în spații publice închise, de asemenea când ne deplasăm cu transportul public în comun. Aceste lucruri rămân obligatorii!

Măsurile de relaxare mai liberă, NU se aplică, ATENȚIE, în localitățile care sunt în carantină! Acolo unde localitățile sunt declarate în carantină, această relaxare ,nu va avea loc decât atunci când ni se spune de la experți că pericolul este diminuat.

Deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate.Însă și aici sunt câteva excepții.Este voie să se plece din localitate în interes de serviciu și pentru probleme medicale.

Este posibil să se iasă pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității, deci vor fi permise sporturile individuale.Rămâne interdicția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane, deci evident că și atunci când facem mișcare în aer liber !

Bazele sportive NU se redeschid pentru amatori, ATENȚIE, deci cantonamentele, doar în condiții speciale, pentru profesioniști!"

Foto: pixabay

banner 600 a 2

Articole înrudite