-

Opt reguli de păstrare a alimentelor, prin care reducem risipa

Risipa alimentară este una dintre cele mai importante probleme ale lumii în care trăim.

Se produce foarte mult, dar din păcate se aruncă la fel de multă mâncare, iar dezechilibrele între zonele dezvoltate și cele din lumea săracă sunt extrem de mari.

Într-o lume în care 850 milioane de oameni sunt subnutriți (FAO 2012), mai mult de 350 de milioane de tone de alimente bune sunt irosite în fiecare an.

Este vorba de aproximativ 10% din cantitatea totală de alimente. Acum, în perioada pandemiei, în care am fost cu toții tentați să cumpărăm mai mult decât avem nevoie, risipa alimentară s-a accentuat.

Uniunea Europeană are planuri concrete de a reduce risipa alimentară, unele dintre ele adoptate și de România, dar care, din păcate, până acum nu au avut un mare succes.

Printre metodele aplicate în U.E. se numără eliminarea restricțiilor actuale asupra donațiilor de alimente și eliminarea confuziei între etichetele „data expirării” (best before) și data-limită de consum (use by).

Citeste continuarea AICI

Foto: pixabay

Articole înrudite