-

Ateliere creative la Muzeul Naţional Cotroceni

 Cotroceni Summer Camp este un proiect educativ dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, invitaţi să descopere patrimoniul Muzeului Naţional Cotroceni.

Scopul declarat este ca aceștia să dobândească informaţii istorice şi despre artă, va fi derulat de instituţia muzeală.
Atelierele vor avea următoarele teme:
Păşim împreună în povestea de la palat,
Vânătoarea de comori la palat,
Introducere în pictura în acuarelă,
Tabăra de pictură de la palat,
Expoziţia de pictură de la palat,
Introducere în storytelling,
Magia de a spune poveşti,
Construiesc povestea palatului,
Arta documentării,
Rolul femeilor în Primul Război Mondial,
Jurnalist de război.
Participanţii vor cunoaşte viaţa publică şi privată a Regelui Ferdinand şi a Reginei Maria, vor vizita spaţiile Muzeului Naţional Cotroceni şi vor avea de rezolvat anumite misiuni care au scopul de a-i ajuta să asimileze mai bine informaţiile nou dobândite. De asemenea, vor descoperi prin exerciţii practice şi interactive diferite aspecte ale personalităţii Reginei Maria: artist, ambasador, mama răniţilor şi vor crea o lucrare de artă, o poveste sau un articol. Atelierele se desfăşoară în intervalul orar 11:00 - 12:30, în limita locurilor disponibile. Participanţii se pot înscrie la unul sau mai multe ateliere. Taxa de participare este de 20 lei/elev pentru un atelier; 50 lei/elev pentru trei ateliere şi 75 lei/elev pentru cinci ateliere.
Toţi participanţii, precum şi personalul MNC implicat vor respecta măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu SARS-CoV-2.

RADOR
Foto: Muzeul Național Cotroceni

Articole înrudite