-

1918 stejari din „Pădurea Centenar”, plantați pe cele două maluri ale Prutului

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Operațiunile de plantare a 1918 puieți de stejar, pentru înființarea „Pădurii Centenar”, au început marți, 17 aprilie, pe ambele maluri ale Prutului, marcând astfel 100 de ani de la Marea Unire.

În regiunea localităților Leușeni, R. Moldova, și Huși, România, pe ambele părți ale râului urmează a fi plantați câte 1918 puieți. La eveniment au participat voluntari din școli și institutii publice, ministrul apelor și pădurilor din România, Ioan Denes, precum și o delegație din R. Moldova condusă de Nicolae Munteanu, vicedirector al Agenției Moldsilva.

La Huși, în judetul Vaslui, 1918 stejari vor marca începând de astazi unirea României cu Basarabia. Un eveniment organizat din timp de către cei de la Direcția Silvica a adunat în această dimineata, la poalele dealului Dobrina, sute de voluntari de dincolo si dincoace de Prut. Animați de entuziasm și de un adânc sentiment de patriotism, oamenii au plantat stejari timp de câteva ore, în speranța ca, peste ani, generațiile viitoare se vor bucura de frumusețea pădurii-centenar si vor prețui efortul celor de acum.

Prezent la acțiunea de plantare a fost și ministrul român al apelor și pădurilor, Ioan Denes, care a plantat el însuși un stejar, în amintirea unirii de acum 100 de ani și în folosul viitorimii.

Frații de peste Prut au fost și ei prezenti la evenimentul care marcheaza Unirea. Vicedirectorul Agentiei Moldsilva, Nicolae Munteanu, a precizat ca plantarea celor 1918 stejari aduce sentimental unirii mai aprope de suflete.

Toti cei prezenti la evenimentul de astazi s-au simtit, mai apropiati și și-au exprimat speranța că într-o zi Pădurea Centenară de la Dobrina va fi a românilor uniți.

Sursa: Radio Chișinău

Citit 1661 ori