-

Ultima zi la Târgul Gaudeamus - 25

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Astăzi este ultima zi a celei de-a 25-a ediţii a Târgului Internaţional "Gaudeamus" - Radio România. Până diseară, la ora 20:00, evenimentele vor continua, la Pavilionul Central al C.E. Romexpo.

 Astăzi sunt planificate peste 150 de evenimente educaţionale şi editoriale. Cu puţin timp în urmă, s-a terminat dezbaterea cu tema "Rolul Radioului public în fenomenul cultural" care a adus la aceeaşi masă preşedinţi ai organismelor de cooperare internaţională din Europa, Asia, Pacific şi zona mediteraneană. La eveniment a participat şi preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin.

Georgică Severin: „Într-o lume a globalizării, unde mass media influenţează din ce în ce mai mult viaţa oamenilor, radioul public se găseşte în poziţia perfectă de a fi un important motor al culturii. Este o sarcină dificilă, dar cu toate acestea, radioul reuşeşte să îndeplinească această misiune. Pentru că avem angajaţi capabili şi profesionişti, consider că Radio România reuşeşte să promoveze şi să susţină cultura şi valorile acesteia. Sunt conştient ce reprezintă radioul pentru a menţine o naţiune informată şi la zi cu cele mai noi ştiri şi informaţii şi totodată, îmi dau seama cât de grea este această misiune şi cât este de costisitoare. Radio România are două posturi dedicate culturii: Radio România Muzical şi Radio România Cultural care promovează cultura şi muzica bună, dar şi cinematografia, arta, teatrul, ştiinţa şi educaţia”.

Tot astăzi se vor decerna şi premiile Târgului Internaţional Gaudeamus: Trofeul Gaudeamus, Trofeul presei "Mircea Sântimbreanu", Premiul de excelenţă, premiile pentru traducere, Premiul "Educaţia", dar şi Premiul "Miss lectură", acordat de organizatori celei mai frumoase vizitatoare iubitoare de carte.

RADOR

Citit 305 ori