-

Lumea fascinantă a cărţilor, în Piaţa Unirii din Oradea

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri, 8 mai, s-a deschis în Piaţa Unirii din Oradea, Caravana Gaudeamus Radio România. Preşedintele de onoare este poetul Lucian Scurtu. El a afirmat că scopul unei asemenea manifestări este de a omagia cartea tipărită sau electronică, dar şi cititorul:

"O carte de istorie ne face să ne întoarcem în timp, un roman ne translează într-o lume fascinantă, neverosimilă, fabulatorie, o carte pentru copii ne incită ludicul. La urma, urmei o carte este o lume iar o lume este cuprinsă într-o carte. Declarăm în mod oficial deschisă cea de-a 6-a ediţie a Târgului de Carte Gaudeamus 2019", a spus Lucian Scurtu.
Preşedintele director general al Societăţii Române de Radiodifuziune, Georgică Severin, a subliniat la Oradea importanţa promovării culturii la Radio România.
"Acest eveniment organizat de Societatea Română de Radiodifuziune are două scopuri foarte clare: să promovăm cartea, să promovăm cultura, să promovăm lectura, dar, în acelaşi timp dorim ca, prin intermediul cărţii să promovăm Radio România - singurul post public din România care promovează valorile culturale clasice, locul unde puteţi asculta teatru radiofonic, pe diversele noastre frecvenţe", a declarat Georgică Severin.
La deschiderea Gaudeamus Radio România a fost prezent şi primarul Oradei, Ilie Bolojan.
"Nu cred că puteam marca mai bine Ziua Europei decât prin acest Târg de Carte, pentru că Europa înseamnă cultură iar cartea nu face decât să consolideze acest lucru", a spus edilul.
Ediţia din acest an aduce 60 de edituri şi pe cei mai importanţi distribuitori de carte străină, de muzică şi de jocuri educative.

RADOR

 

Citit 793 ori