-

La Timişoara s-a închis Târgul de Carte "Gaudeamus"

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Timişoara s-a închis oficial, în această seară, Târgul de Carte "Gaudeamus", un proiect marca Radio România. S-au cumpărat mii de cărţi, s-au donat alte câteva sute, iar organizatorii au oferit premii în cadrul tombolei.

Timp de cinci zile timişorenii s-au bucuraţi de cărţi la reducere, cele mai noi titluri şi multe premii. La tombola de la închiderea Târgului, managerul Radio România Timişoara, Mihai Anghel, a premiat cei mai de succes expozanţi: „Trofeul Gaudeamus, locul 3 Editura Litera, locul 2 Editura Humanitas şi locul 1 Editura Polirom. Acestea au fost premii acordate prin votul publicului. Trofeul Gaudeamus, cea mai râvnită carte a ediţiei, volumul "Povestea mea" de Michelle Obama, publicat de Editura Litera.”
Preşedintele de onoare al ediţiei cu numărul 11, profesorul universitar Marcel Tolcea, a lansat invitaţia la participare şi anul viitor: „Gaudeamus a fost un eveniment care a aşezat în centrul său cartea, frumuseţea cărţii şi pasiunea pentru lectură. Timişoara e un oraş care citeşte şi, prin cei care au fost în aceste zile aici în Piaţa Victoriei, nu s-a întâmplat altceva decât un fenomen firesc: citim, deci, suntem inteligenţi, frumoşi şi deschişi tuturor lucrurilor bune de pe această lume”.

RADOR

Citit 882 ori