-

Mănăstirea Dumbrava (Alba) găzduieşte peste 100 de copii orfani şi bătrâni

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Biserica oferă o alternativă la instituţionalizarea tradiţională a copiilor şi a vârstnicilor. La Mănăstirea Dumbrava, din judeţul Alba, peste 100 de copii orfani şi tot atâţia batrâni şi-au găsit refugiul printre călugării de acolo.

Cazurile sociale sunt dirijate spre acest aşezământ de Direcţia de Asistenţă Socială a judeţului Alba. Arhimandritul Vasile se străduieşte să le ofere tuturor condiţiile cele mai bune de educaţie şi viaţă: „Tot ceea ce s-a realizat aicea este pe temelia credinţei şi de aia o spun, că nu mi-i greu, pentru că Dumnezeu ne-ajută. Suntem în jur la 260 de persoane care, gândiţi-vă, trebuie să mănânce, trebuie îmbrăcaţi, trebuie îngrijiţi, întreţinuţi, deci este destul de greu, dar este cea mai mare bucurie pe care am întâlnit-o în viaţa mea şi cea mai mare satisfacţie când ştiu şi văd cu câtă bucurie trăiesc aceşti bătrâni şi copii în jurul sfintei mănăstiri”.
Centrul de găzduire din cadrul Mănăstirii Dumbrava este utilizat, în prezent, la capacitate maximă, ceea ce îi obligă pe călugări să construiască şi alte case familiale pentru a veni în sprijinul cererii mari de locuri de cazare.

RADOR

Foto: https://ziarullumina.ro

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Citit 1157 ori