-
Interviuri si reportaje

Interviuri si reportaje

Şcolile s-au pregătit cu seriozitate pentru începerea noului an şcolar - afirmă preşedintele Societăţii Medicilor din Colectivităţile de Copii şi Tineri, Daniela Raşca.

U nou apel pentru respectarea normelor de protecţie sanitară, în contextul în care s-au înregistrat cifre „îngrijorătoare” în ce priveşte cazurile de infectare cu coronavirus, dar au fost adoptate şi noi măsuri de relaxare.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că vor fi făcute evaluări săptămânale, iar restaurantele se vor închide în localităţile unde indicele de răspândire a virusului SARS-CoV-2 va fi mai mare de 1,5 - adică incidenţa cumulată în 14 zile este de 1,5 cazuri de COVID-19 la 1.000 de locuitori.

Autorităţile sanitare estimează o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 odată cu redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de spectacol, de asemenea ca urmare a copiilor la şcoală.

Datoria publică a României ar putea ajunge la finalul acestui an la 45% din PIB, pe fondul scăderii economice şi al creşterii deficitului bugetar, consideră economiştii.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă că România se află pe o direcţie de stabilizare a evoluţiei epidemiei de COVID-19, dar că trebuie făcute eforturi de respectare a regulilor pentru a ajunge pe o pantă descendentă.

Pagina 1 din 38