-

Doi fraţi din localitatea Dobârlău, judeţul Covasna, sunt cercetaţi după ce ar fi omorât în bătaie un bărbat din judeţul Braşov, care i-a surprins la furat de lucernă de pe terenul său.

Potrivit sursei citate, poliţia a fost sesizată marţi seara la 112 de un bărbat, în vârstă de 22 de ani, cu privire la faptul că l-a găsit pe tatăl său, de 46 de ani, din localitatea Teliu, decedat pe un câmp din apropierea DJ 103B, care face legătura între comuna Teliu şi satul Dobârlău. 

''O echipă operativă complexă, formată din procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, medic legist din cadrul SJML Braşov şi poliţişti din cadrul IPJ Braşov au efectuat cercetarea la faţa locului stabilind că, în dimineaţa zilei de 17 iulie, victima a plecat de la domiciliu cu tractorul pentru a lucra mai multe terenuri cu lucernă situate în intravilanul comunei Teliu. Din verificările şi investigaţiile efectuate a rezultat că, la un moment dat, victima a surprins mai multe persoane cu o căruţă în timp ce sustrăgeau lucernă de pe terenul său. Întrucât le-a cerut socoteală, două dintre persoanele surprinse au ripostat, lovindu-l cu obiecte contondente în zona capului şi corpului'', se arată în comunicatului de presă. 

În urma informaţiilor obţinute, a fost stabilită identitatea ambilor autori iar unul dintre suspecţi, în vârstă de 27 de ani, domiciliat în localitatea Dobârlău, judeţul Covasna, fără ocupaţie şi cu antecedente penale, a fost identificat la domiciliu. Suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, ulterior faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi omor calificat. 

Cercetările au continuat şi în cursul zilei de miercuri, celălalt suspect, în vârstă de 28 de ani, cu antecedente penale, fiind identificat la liziera pădurii din localitatea Dobârlău. Acesta a fost condus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov, urmând a fi dispuse măsurile legale prin unitatea de parchet, menţionează comunicatul citat.

AGERPRES