-

Inspectoratul teritorial de Munca Harghita a declanșat o anchetă cu privire la decesul unui bărbat de 49 de ani, angajat la compania Romgaz.

Acesta a decedat în urma unei explozii fara a fi fost urmata de incendiu, la o sonda de lânga localitatea Cechesti. Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Harghita a fost anuntat prin numarul 112 de un cioban care se afla la distanta de locul în care s-a produs explozia iar un echipaj format din patru subofiteri s-a deplasat împreuna cu o ambulanta.

Se pare ca victima a decedat dupa ce suflul exploziei l-ar fi aruncat la peste 10 metri de locul în care facea verificarile tehnice prevazute în fisa postului. Acesta a fost transportat pe targa la ambulanta mai bine de cinci kilometri deoarece terenul este extrem de accidentat si izolat. Barbatul este din Cristurul Secuiesc si avea trei copii.

Directorul adjunct al ITM Harghita, inspectorul sef adjunct Marian Stan, a declarat ca, deocamdata, nu se stie ce a declansat explozia. ITM Harghita a luat decizia sistarii locului de munca pâna la descoperirea cauzelor care au generat evenimentul iar cercetarile vor fi efectuate de institutii abilitate pentru a se stabili daca a fost sau nu accident de munca. Barbatul a decedat în ambulanta în urma unor rani grave la cap în timp ce era transportat la Spitalul de Urgenta din Târgu Mures.

ANGELA BARSAN

foto: Ziua de Cluj