-

Cei doi mineri răniți în accidentul care a avut loc aseară la mina Vulcan au fost transferați în această dimineață la Spitalul Județean din Deva, la solicitarea sindicaliștilor.

Președintele sindicatului Muntele, Darius Câmpean, a declarat ca cei doi ar prezenta afecțiuni oftalmologice în urma accidentului de munca, iar unitatea medicala din Deva este mai bine dotata pentru intervențiile necesare.

Cei doi mineri, de 41 și 42 de ani, au fost raniți în urma exploziei unei capse pirotehnice în abatajul în care lucrau, și nu a aprinderii metanului, așa cum se comunicase inițial.

Ei foloseau un utilaj pentru gaurit, iar scânteile produse au dus la aprinderea capsei, ce urma sa fie folosita pentru inițierea unei explozii controlate în stratul de zacamânt.

Ei au reușit sa iasa singuri din subteran și au fost preluați de ambulanța cu contuzii, arsuri și traumatisme la nivelul capului și membrelor superioare. Incidentul este investigat de administrația Complexului Hunedoara și de conducerea Exploatarii Miniere Vulcan.

ILIE PINTEA

Vezi și Trusa medicală de voiaj și alte sfaturi de călătorie

Citește și Sfatul medicului, cu privire la tratamentul celor mai grave boli