-

La 29.06.2019, ora 16:16, poliţiştii Secţiei 2 de Poliţie Rurală Ipoteşti au fost sesizaţi că pe DC 65 în satul Stamate, comuna Fîntînele, la ieşire spre Corocăieşti, o persoană a căzut de pe scuter şi s-a autoaccidentat.

Cu ocazia deplasării la faţa locului pe drumul comunal 65 la ieşirea din localitatea Stamate, comuna Fîntînele, pe sensul de mers către satul Corocăieşti, comuna Vereşti, a fost identificat un moped de culoare albastru, care prezenta avarii, culcat pe o parte, iar lângă acesta o persoană de sex masculin, care prezenta leziuni.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că cel în cauză este un bărbat de 40 ani din Dumbrăveni, iar cu ocazia verificării acestuia în bazele de date, s-a constatat faptul că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto. De asemenea mopedul nu avea aplicat număr de înregistrare sau înmatriculare, acesta fiind ridicat pe bază de ordonanţă.

Întrucât bărbatul de 40 de ani nu a putut fi testat cu aparatul etilotest din cauza stării în care se afla şi întrucât emana halenă alcoolică, s-a solicitat sprijinul Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Mun. Suceava, pentru a se deplasa la Spitalul Judeţean Suceava pentru a-i recolta două probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, însă acesta a refuzat în faţa medicului recoltarea de probe.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă', 'conducerea unui vehicul fără permis de conducere', 'punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat' şi 'refuzul sau sustragerea de la prelevare de mostre biologice', lucrare ce urmează a fi soluţionată procedural de către Postul de Poliţie Fîntînele.

CItește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.