-

Trei pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie din Oradea şi doi angajaţi au fost răniţi în incendiul care a izbucnit, noaptea de joi, 15 august 2019, într-un salon al unităţii spitaliceşti.

Salonul care a luat foc este parte a Pavilionului III din cadrul Secţiei exterioare de Psihiatrie a Spitalului Clinic Municipal ,"Dr. Gavril Curteanu", unde sunt internaţi bărbaţii potenţial periculoşi. Cel mai probabil focul a izbucnit de la o ţigară aprinsă de un pacient în salon. Reprezentanţii spitalului susţin că personalul de gardă a intervenit imediat până la sosirea autospecialelor, astfel că focul s-a limitat la salonul 3 al clădirii.
În salon se aflau patru persoane, trei dintre ele fiind transportate la Urgenţe. Una din victime este în stare bună, iar în urma evaluării celorlalţi doi pacienţi starea acestora impune internarea în spitalul de urgenţă. Doi angajaţi ai unităţii spitaliceşti (un asistent medical şi un îngrijitor) care au intervenit de urgenţă la evacuarea pacienţilor, se află la Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean pentru investigaţii, starea lor fiind stabilă, dar impunându-se această evaluare. Monitorizăm evoluţia stării de sănătate a celor doi pacienţi internaţi, se arată într-un comunicat al Spitalului Municipal. Conducerea Spitalului, împreună cu Pompierii, analizează cauzele incendiului şi modul în care s-a intervenit pentru salvarea pacienţilor.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.