-

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecatoria Caracal au deschis un dosar penal în urma deraierii trenului marfar în Olt.

Dosarul este deschis in rem, adică nu este cercetată vreo persoana, ci sunt cercetate doar faptele. Potrivit unor surse din anchetă, cercetările vizează neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu ori îndeplinirea lor defectuoasă. Verificările mai vizează încărcătura garniturii, dar şi dacă a fost respectată viteza pe acea porţiune de cale ferata, care era de 70 kilometri pe oră. Garnitura compusă din 37 de vagoane a deraiat, luni dimineaţa, între Drăgăneşti-Olt şi Caracal, cinci dintre ele răsturnându-se.

Traficul feroviar pe Magistrala 900 este în continuare blocat, iar pentru asigurarea continuităţii circulaţiei feroviare pe relaţia Bucureşti - Craiova, reprezentanţii Regionalei CF Craiova asigură transbordarea călătorilor cu mijloace auto între staţiile Drăgăneşti-Olt - Caracal. Trenurile de călători care circulă pe ruta afectată au adunat întârzieri de peste zece ore.

RADOR
Foto: Pixabay