-

Două autospeciale pentru stins incendii au fost alertate pe parcursul nopţii, pentru a stinge flăcările care au cuprins sala maşinilor a unei locomotive.

Locomotiva tracta un tren marfar între localităţile Aghireşu şi Stana(SJ). Mecanicul locomotivei a luat măsuri imediat ce a observat debutul incendiului, a oprit garnitura de tren şi a desprins locomotiva afectată de restul garniturii de tren, izolând locomotiva pentru a permite intervenţia imediată a echipajelor de pompieri. Garnitura de tren era constituită din două locomotive şi 28 de vagoane, încărcate cu azotat de amoniu şi se deplasa de la Târgu Mureş spre episcopia Bihor. Flăcările au fost stinse în scurt timp, fiind evitată propagarea mai departe de limitele în care au fost găsite. Au fost afectate cablajele electrice şi câteva manşoane de cauciuc din construcţia locomotivei, fiind afectată cca 5% din aceasta.
Nu au fost persoane rănite ca urmare a acestui eveniment, iar din cercetările preliminare, se pare, că incendiul a pornit de la un cablu electric defect.

RADOR

Foto: Pixabay