-

În Spania, o reţea de infractori a fost destructurată cu ajutorul Poliţiei Române, al Europol şi Eurojust. Aceştia au comis furturi de peste un milion de euro.

Peste 40 de persoane au fost reţinute în Spania, România şi Portugalia, pentru furturi prin metoda îmbrăţişării. Între cei arestaţi se află şi trei minori.
Cercetările au început în anul 2018, în Malaga, unde reţeaua acţiona prin membrii ei care sunt înrudiţi. Aceştia atacau victimele, în special persoane în vârstă, intrând în vorbă cu ele şi terminând conversaţia cu o îmbrăţişare. În cursul acesteia, profitau sustrăgându-le bijuteriile, portmoneele cu bani şi telefoanele mobile. La percheziţiile realizate în Spania şi România, poliţia a găsit zeci de ceasuri scumpe, peste 250 de piese de bijuterii, bani, telefoane mobile, arme şi maşini de lux. Reţeaua era bine organizată şi ierarhizată, se muta din oraş în oraş, schimbându-şi domiciliul des şi constant. Pagubele cauzate depăşesc un milion de euro, potrivit datelor transmise de Poliţia spaniolă, care precizează într-un comunicat că banii şi obiectele furate erau trimise în România. Liderii reţelei provin din localitatea Ţăndărei din judeţul Ialomiţa. Cercetările şi cooperarea internaţională au dus la concluzia că reţeaua a acţionat în Italia, Germania, Belgia, Marea Britanie şi Franţa.

RADOR
Foto: Pixabay